Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

İMAMOĞLU'NUN BAŞKANLIĞI SONA ERİYOR MU?

İMAMOĞLU' NUN BAŞKANLIĞI SONA ERİYOR MU?

Türkiye'de seçim yok da sadece İstanbul'da yerel seçim varmış gibi, herkes İstanbul'un seçimlerini merak ediyor. Zira İstanbul dünyanın en önemli bir kaç şehirden birisidir. Türkiye'nin en kalabalık şehri olması yanında mozaiyidir. Türkiye'nin başkenti Ankaradır, ama ekonominin ekserisi İstanbul'da dönüyor. Kısaca İstanbul bir dünya şehridir. Bu itibarla mahalli idari seçimi önemli, iktidar için ise daha önemlidir. Necip Fazıl "Canım İstanbul" şiirinde;

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;

Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.

İçimde tüten bir şey; hava, renk, eda, iklim;

O benim, zaman, mekân aşıp geçmiş sevgilim.

Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;

Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.

Denizle toprak, yalnız onda ermiş visâle,

Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale.

İstanbul benim canım;

Vatanım da vatanım…

İstanbul,

İstanbul…

İstanbul'un maddi ve manevi özelliğini bu mısralar güzel anlatıyor.

Seçimde "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" diyor siyasiler. CHP İstanbul'u kazandı ama Türkiye'deki genel seçimi kaybetti..Özellikle muhalefet, " iktidar İstanbul'u kaybederse, iktidarı tartışmaya açılır, erken seçime gidilir" diyor. Onun için öahalli idareler seçimi, özellikle İstanbul çok büyük önem arz etmektedir. Seçim meydanlarda kazanılır diyorlar, doğrudur. Lâkin kurulan siyasi stratejiler de seçimin sonucu üzerinde büyük etkisi vardır. Bana göre Ak parti, siyasi statejileri en iyi kuran ve uygulayan partidir. Baktı gördü ki İMAMOĞLU'nu yenmek zor, o zaman perde arkasından ittifakı bölmek ve parçalamakla sonuca daha iyi gidilir.

Görüldüğü üzere ona yakın parti İstanbul'da Belediye Başkanlığı için aday gösterdi. Geçt

Bunlardan birisi de DEM partisidir. Eş başkanlarından birini aday göstermeleri ciddi üzerinde düşünülmesi bir konudur. 2019 seçimlerinde iki aday arasında yüzde birlik bir fark yoktu bile. En son 13 bin oy farkı oluşmuştu. SP, İP, DEM, DEVA, GELECEK Partileri ve diğerleri İMAMOĞLU' ndan oy alacakları kesindir. En az yüzde 10 eder. Cumhur ittifakından sadece YRP oy koparacapına benziyor. Diğer taraftan ben kendi bakış açıma göre İMAMOĞLU'nu başarılı belediye başkanı olarak görmüyorum. Halka tam bir güven veremiyor, üretimden çok lâf üretiyor. Bütün bu olumsuzluk tablo karşısında İMAMOĞLU'nun bu seçimi kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca DEM parti temsilcileri yaptıkları açıklamalarda CHP ile görüşmenin ve iş birliğine gidilmesinden Kürt halkının sorunlarına derman olamayacağını beyan etmeleri düşündürücüdür.

Önümüzdeki yerel seçim ve sonrasında çok ilginç gelişmeler olacağı muhakkaktır. Ayrıca üst akıl plânlayıcıları ve stratejistler kanaatim odur ki , Istanbul Büyükşehir Belediye yönetimi CHP yönetiminden kurtulması yönündede karar aldıklarına inanıyorum. Bugün itibarıyla seçime 47 gün gibi kısa bir zaman kaldı. Ömrümüz olursa bekleyip göreceğiz. Hayırlısı ne ise o olsun diyoruz. Selâm ve saygılarımla...

12.02.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.