İnternet yasaklarına karşı CHP VPN oluşturuldu

İnternet yasaklarına karşı CHP VPN oluşturuldu

CHP Gençlik Kolları, internet kısıtlamalarına karşı kullanılmak üzere VPN uygulaması oluşturdu. CHP VPN olarak isimlendirile uygulamadaki ‘openvpn’ dosyasının indirilip kurulması gerekiyor.

CHP Gençlik Kolları, Taksim saldırısının ardından sosyal medyanın bant daraltmasıyla kullanılmaz hale getirilmesinden sonra yeni uygulaması ‘CHP VPN’i duyurdu.

CHP Gençlik Kolları’nın sitesinde kullanıma sunulan dosyanın parolası ‘iktidar’ olarak belirlendi. Söz konusu uygulama bir ‘openvpn’ dosyası. Kullanmak için ‘openvpn connect’ uygulamasının indirilip dosyanın uygulamaya tanıtılması gerekiyor.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısı sonrası ülke genelinde internet kısıtlamasına gidilmişti.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bu kısıtlamayı aşabilmek için VPN uygulamasından faydalanmak zorunda kalmıştı.

Siber güvenlik ve internet gözlemevi NetBlocks’un aktardığına göre patlamanın ardından Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook’a erişim kısıtlanmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ülke genelinde bant daraltıldığını doğrulamıştı.

Erişim kısıtlamasının ‘ilgili birimlerin talebi üzerine’ uygulamaya koyulduğu kaydedilmişti. İnternet kısıtlama getiren BTK Başkanın sosyal medya üzerinden paylaşım yapması tepki çekmişti.

internet-yasaklarina-karsi-chp-vpn-olusturuldu.jpg

CHP’DEN VPN HİZMETİ

CHP, gelişmelerin ardından bir VPN hizmeti başlattığını duyurdu. CHP Gençlik Kolları Bilişim, Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilara Dalbudak, yaptığı açıklamada “Yıllarca YouTube, Wikipedia gibi platformlardan mahrum bıraktılar şimdi ise canları isteyince sosyal medya erişimimizi kesiyorlar. Sansürsüz günlerimize çok az kaldı!” diyerek “chpdijitaldonusum.com/vpn” adresi üzerinden hizmet başlatıldığını duyurdu.

UYGULAMA MAĞAZALARINDA

Uygulamayı kullanmak için gerekli parolanın “İktidar” olduğu da belirtildi.

www.chpdijitaldonusum.com/vpn/ internet adresi üzerinden “CHP VPN Konfigürasyon Kurulumu” için şunların yapılması gerektiği belirtiliyor:

“İşletim sisteminize uygun uygulama marketinden, OpenVPN uygulamasını indir,

CHP VPN butonuna tıklayarak, CHP VPN konfigürasyon dosyasını indir,
CHP VPN konfigürasyon dosyasını, OpenVPN uygulaması ile aç,
Parola: iktidar”

CHP VPN uygulaması tarayıcı üstünden bilgisayara indirilebildiği gibi Google Play ve App Store uygulama mağazalarında da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.