Irak Başbakanı Haydar el İbadi: Musul Operasyonu Başlatıldı!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi: Musul Operasyonu Başlatıldı!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi gece geç saatlerde basın ekiplerine ordu ile beraber yaptığı açıklamada Musul'u DEAŞ adlı terör örgütünün elinden alma operasyonun başlatıldığını açıkladı.

Kısa bir süredir Türkiye ve Amerika arasında gidip gelen Irak sonunda kararını verdi ve Türkiye'nin haberi olmadan Amerika yönetimi altındaki koalisyon güçlerinin verdiği destek ile beraber Musul'u kurtarma operasyonunun başlatıldığını açıkladı.

Terör örgütleri tarafından kuşatılan ve uzunca bir süredir herhangi bir güvenlik gücünün giremediği Musul'da uzunca bir süredir operasyon yapılması ve 15 bin civarında DEAŞ'lı teröristin bir an önce temizlenerek bölgenin tekrar insan yaşamına ve güvenli bir ortama kavuşturulması gerektiği ifade edilmişti.

Son açıklama ise gece saat 01.40 sularında Irak Başbakanı Haydar el İbadi tarafından yapıldı ve İbadi operasyonun başladığını, olası bir koalisyon gücü dışında herhangi bir gücün Musul'a girmeye çalışması durumunda koalisyon güçleri eşliğinde vurulacak olduğunu da ifade ederek Türkiye'ye adeta gözdağı verdi. Türkiye tarafından ise operasyona şuan için katılma gerçekleşmedi ancak kısa süre içerisinde operasyonun Türkiye tarafından da desteklenmeye başlaması ve Türk askerlerinin de terör örgütü DEAŞ'ın elinden Musul'u kurtarma operasyonlarına katılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.