Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

İyi ki maç yapmadan 6 puan aldık. Değilse halimiz nice olurdu

Geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz başarı öyle mutlu etti ki oynayacağımız her maçı heyecanla bekler hale geldim.
Yönetimden, teknik ekipten ve takımdan emin olduğum için, yeneriz en kötü berabere kalırız düşüncesi, deyim yerinde ise karnımı kaşıya kaşıya maçları izlerdim.
Bu sezona da iyi başladık, Vaduz maçı ile şok olsak da kısa sürede toparlandık. Sonra ne olduysa beraberlikler takımı, akabinde ise teknik direktör değişikliği haberi ile damdan düşer gibi olduk.
Aleksandar Stanojevic ile başarılı sonuçlar alamadık. Tek başarı var Galatasaray karşısında o maçı da kaybetseydik eleştirmezdim.
Bundan sonra nasıl sonuçlar alacağız birlikte göreceğiz.
Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında Hatay ve Antep ligden çekildi, bu iki maçtan da 3 er puan aldık.
Geçen sezon maçlarımızı heyecan ve mutlulukla takip ederken, bu sezon son oynadığımız maçlarda yaşadığım tedirginliği anlatamam.
Ne yalan söyleyeyim, Hatay ve Antep maçlarını oynamadan aldığımız üçer puan en rahat ettiğim maç günleri oldu.
Böyle bir düşünce içinde olmak istemezdim. Ama yaşananlar ve geldiğimiz nokta beni böyle düşünmeye sevk etti.
Şunu da ifade edeyim, kötü gidiş tersine dönecek, ümitsiz değilim.
Şimdi ise hafta arası maçında Adana Demirspor’u konuk ediyoruz. Bu maç öncesi rakibimiz 51 puanla 4. Sırada, biz ise 39 puanla 9. Sıradayız.
Oysa bu sıralama tam tersi olmalıydı. Adana bu yıl oynadığı futbol ile adından söz ettirmeyi başardı.
Her ne kadar orta sıralarda kendimize yer bulsak da, bu maç dahil kalan maçlarda iyi top oynayarak galibiyetler elde etmek camiaya büyük mutluluk verecektir.
Bu düşünceler aklımdan geçerken maça başladık. İki takımın da maça iyi başladığını söyleyebilirim, ilk on dakikada hem Adana hem de biz birer pozisyona girdik.
İlerleyen dakikalarda topun hakimi olmasak da en azından oyunun hakimi olan taraf biziz diye düşünürken, yine beklemediğim bir anda 28. Dakikada Ndiaye golü attı ve 0-1 yenik duruma düştük.
Kısa süren bir panik yaşasak da, hemen toparlanıp, alan daraltarak pres yapmaya başladık. Karşılığını da 40. Dakikada Mahir’inin harika bir vuruşu ile aldık. İlk yarı da 1-1 tamamlandı.
İkinci yarıya da istekli başladık, pozisyonlar da bulduk atamadık. Tüm spor camiasına sormak istiyorum, bu nasıl bir penaltı kararı. Yazıklar olsun. 56. Dakikada Ndiaye penaltıyı gole çevirdi. 1-2
Yenik duruma düştükten sonra, baskılı görünmeye çalışsak da, aynı bal yapmaz arı gibi, sahada dolandık durduk.
Bu sezonu bir cümle ile özetlemek gerekirse, “İyi ki maç yapmadan 6 puan aldık. Değilse halimiz nice olurdu” demek abartı olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.