Koalisyon için AKP - MHP Dosyaları Hazır

Koalisyon için AKP - MHP Dosyaları Hazır

CHP ile AK Parti Arasında Yapılanamıyan Koalisyon Teklif Ve Görüşleri MHP'ye Devredeceği Gibi Gözüküyor .. Davutoğlu Chp ile Fazla Zaman Kaybetmeden MHP ile Görüşmeler Sağlıcaz ..

Aydınlık / Ankara

Resmi Konut’ta bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmenin olumsuz sonuçlanması durumunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun zaman kaybetmeden MHP lideri Devlet Bahçeli’den randevu isteyeceği ve iki liderin bir iki gün içinde bir araya gelebileceği konuşuluyor. 
Davutoğlu’nun böyle bir durumda MHP liderine iki farklı seçenek sunacağı da iddialar arasında...
AKP’nin geçen hafta yaptığı MYK toplantısında belirlendiği öne sürülen seçeneklerden ilkinin, bütçeyi hazırlama ve yasalaştırma, terörle mücadeleyi kesintisiz sürdürme ve en geç 2016 yılının Mayıs ayında seçimi yapma koşuluyla AKP azınlık hükümetine destek verilmesi olacağı kaydediliyor. 
Bahçeli’nin bu öneriye olumsuz yanıt verebileceğini düşünen AKP yönetimi, bu durumda ikinci öneriyi gündeme getirecek. Bu seçenekte de seçimin Kasım ayında tekrarlanması ve bu tarihe kadar da mevcut hükümetin görevine devamı konusunda MHP’den destek isteneceği iddia ediliyor. Daha önce iki parti arasında yapılan gayriresmi toplantıda, AKP’nin bu seçenekleri MHP’nin dikkatine sunduğu, ancak MHP’den olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmediği konuşuluyor.
İki partinin yeniden bir araya gelmesi durumunda yine bu konunun müzakere edileceği, dolayısıyla her iki partinin de bu iki seçenek üzerinden kendi yol haritalarını belirleyip, bu konuda dosyalarını hazırladıkları ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.