Konya'da oynanan maçta Hollanda'yı 3-0 yendi.

Konya'da oynanan maçta Hollanda'yı 3-0 yendi.

Açıklamada Bulunan A MİLLİ TAKIMI : Gecede zafer gollerimizi; 8. dakika Oğuzhan Özyakup, 26. dakikada Arda Turan ve 86. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Bu sonucun ardından A Grubu'nda 12 puana yükselerek 3. sırada yer aldık.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Ay-Yıldızlı ekibimiz, Konya'da oynanan maçta Hollanda'yı 3-0 yendi. 
 
Gecede zafer gollerimizi; 8. dakika Oğuzhan Özyakup, 26. dakikada Arda Turan ve 86. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Bu sonucun ardından A Grubu'nda 12 puana yükselerek 3. sırada yer aldık. 3.lük için çekiştiğimiz Hollanda ise 9 puanda kaldı. Grupta oynan diğer maçta Çek Cumhuriyeti, Letonya'yı 2-1 yenerek 19 puana yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi. Grupta oynanacak olan diğer maçta ise 18 puanlı İzlanda ile Kazakistan ile karşılaşacak. Öte yandan Hollanda'da Van Persie ve Sneijder 90 dakikada sahada kaldı.

 
 

13 Ekim 2015'te tamamlanacak grup maçlarının ardından, 9 grupta ilk iki sırayı alan takımlar ve üçüncüler arasındaki en iyi takım, doğrudan finallere gidecek. Kalan, 8 üçüncü, kurayla eşleşecek ve EURO 2016'nın son dört finalisti belirlenecek..   
 
TÜRKİYE'NİN KALAN MAÇLARI
10 Ekim 2015 Çek Cumhuriyeti-Türkiye
13 Ekim 2015 Türkiye-İzlanda

HOLLANDA'NIN KALAN MAÇLARI
10 Ekim 2015 Kazakistan-Hollanda
13 Ekim 2015 Hollanda-Çek Cumhuriyeti

KADRODA İKİ DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bir önceki karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı. 

Grupta Letonya ile Konya'da yapılan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Volkan Şen ve Gökhan Töre yedek kulübesinde bulunurken, bu oyuncuların yerine Oğuzhan Özyakup ile Şener Özbayraklı forma giydi. Letonya maçında sağ bek olarak görev yapan Ozan Tufan, Hollanda karşısında orta sahada maça başladı. Sakatlığından dolayı oynayıp oynamayacağı belli olmayan Serdar Aziz ise ilk 11'de yer aldı.

HOLLANDA'DA 4 DEĞİŞİKLİK 

Konuk ekip Hollanda'da teknik direktör Danny Blind, son oynanan İzlanda maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı. Blind, İzlanda maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Wijnaldum ve Huntelaar'ı kadrodan çıkarırken, sakatlığı bulunan bulunan Robben ve İzlanda karşısında kırmızı kart gören Indi'nin yerine Bruma, Riedewald, Van Persie ve Narsingh'e şans verdi.

TARAFTARDAN TERÖRE TEPKİ 

Milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi. Avrupa şampiyonu olan Görme Engelliler Milli Futbol Takımı maç öncesinde kazandıkları kupayla beraber sahaya çıktı. Taraftarlar kupayla poz veren milli takımı alkışladı.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.