Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

KÖPEĞİ SULADIĞI İÇİN GÜNAHI BAĞIŞLANAN ADAM.

KÖPEĞİ SULADIĞI İÇİN GÜNAHI BAĞIŞLANAN ADAM
Ebu Hureyre radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre , ) Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur : /
" Vaktiyle bir adam yolda giderken çok susadı
Bir kuyu buldu ve içine indi su alıp dışarı çıktı .

Bir de ne görsün ! Bir köpek , dili bir karış dışarıda soluyor ve susuzluktan nemli top rağı yalayıp duruyor , Adam kendi kendine ' Bu köpek de tipki benim gibi pek susamış . ) deyip hemen kuyuya indi , mestini suyla doldurdu , onu ağzına alarak yukarıya çıktı ve köpeği suladı .

Onun bu hareketi Allah Teâlâ hoşnut etti ve adamı bağışladı .
Sahabiler , ' Ya Rasûlallah ! Bizim için hayvanlardan dolayı sevap var mı ? ' dediler . Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem , ' Her canlı sebebiyle sevap vardır . ' buyurdu . "

Buhâri'nin bir rivayetinde ise " Allah ondan memnun oldu ve onu bağışlayıp cennete koydu . " beyanı yer almaktadır .

Buhari ve Müslim'in başka bir rivayetlerinde de şöyle de nilmektedir : " Susuzluktan ölmek üzere olan bir köpek bir ku yunun etrafında dolaşıp duruyordu . İsrailoğullarından fahişe bir kadın onu gördü ; hemen çizmesini çıkardı ve onunla kö pek için kuyudan su çekerek onu suladı . Bu yüzden o kadın bağışlandı . "

Hadis - i Şerif'ten alınması gerekenler :
1. Canlı varlıklara iyilik yapmak sevap kazandırır , bazen de cennete girmeye vesile olur .
2. Hayvana iyilik yapmak kişiye sevap kazandırırsa insa noğluna iyilik yapmak acaba ne kadar sevap kazandırır !?
3. Hayvanlara kötülük yapmak günahsa insanoğluna kö tülük yapmak acaba ne kadar günaha düşürür !?
4. Müslüman , Allah'ın yarattıklarına merhametli olmalıdır . 5. Bazen küçümsediğimiz , önemsemediğimiz iş insana birçok sevap kazandırır .

GAYEMİZ
Yüce Kur'ân ve sahih Sünnet'e dönmek , onları bu ümmetin se lefinin ( sahabe - tabiún - etbau t - tâbiin ve dört imamın ) anladıkları gibi anlamak ve hayatın her sahasına hâkim kılmak .

Asrı Saadette yaşanan İslâm'ı yaşamak , yaşatmak ve yaymak . Müslümanları , hayatlarına girmiş olan şirk , ideoloji ve bid'atten
sakındırmak .

Müslümanları terbiye etmek ve onları , İslâm'ın ahkâmını yü rürlüğe koymaya teşvik etmek .
İnsanları gerçek anlamda Allah sevgisine davet etmek ki , bu da ancak takva ve taatle olur .

İmam Malik'in ifade ettiği şekilde , insanları Selef - i Sâlihînin yoluna döndürmek . " Bu ümmetin evveli , ne ile islah olduysa , sonra gelenleri öyle islah olur . O gün dinde olmayan şeyler , bugün de dinden değildir . "

İslâm birliğini kurmak için azimli olmak ve cemaatlerin prog ramlarını hak üzere ve hak yolda toplamaya gayret göstermek . Çağın bütün problemlerine , İslâm'ın sunduğu çareleri ve hu zuru takdim etmek .

Müslümanları , işte bunları hayata geçirmeye çağırıyoruz . Çün kü İslâm'ın yeniden ihyası için ; samimiyetle , muhabbetle gayret göstermek büyük bir emanettir . Saf gönüller ; Allah'ın vaadi , zaferi ve nizamının gerçekleşmesinin teminatıdır :
Şeref Allah'ın , Rasûlünün ve bütün mü'minlerindir . " ( Münafikún , 8 )

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.