Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

KUR'AN AYETLERİ VE BİLİMİN UYGUNLUĞU

KUR'AN AYETLERİ İLE BİLİMİN UYGUNLUĞU

Eskiden olduğu gibi bugün de maalesef Kur'an ile Bilimin uyuşmadığını söyleyen deist ya da adeistler var. Bunlar hem de çok sayıdadır.Çoğunluğu gençler olsa da her yaştan böyle inanca saplanmış insanlar mevcuttur.

Geçenlerde tam 30 yıl İmam Hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği yapan sözde ilahiyatçı zevat; (Haşa! ) Kur'an'ın bilimle çeliştiğini ayetler okuyarak etrafında onun gibi düşünen bir çok kişiye anlattığına şahid oldum. Yasin Suresi'nden :

37. Gece de onlara bir delildir. Biz ondan gündüzü soyar çıkarırız, bir de bakarlar ki karanlığa dalmışlar.

38. Güneş de bir delildir ki kendi yolunda akıp gidiyor. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah’ın takdiridir.

39. Ay’a gelince, ona menziller tayin ettik. Nihayet o eski hurma salkımının çöpü gibi (yay haline) dönmüştür.

40. Ne güneşin aya çatması yaraşır, ne de gece gündüzü geçebilir; onların her biri kendi yörüngesinde yüzerler.

Yukarıda sıraladığım ayetlerin hem arapçalarını, hem de "kırık mana" (kelime kelime mana) veriyor, sonra da coğrafi bilgileri ortaya koyarak Kur'an ile Bilimin ters düştüğünü iddia ediyor. Ayetlerin anlamlarını kendince veriyor, bu arada piyasada bulunan Kur'an meallerine itibar etmediğini de belirtiyor.

Konu ile alakalı başka örnekler de verilebilir.

Kendisine Kur'an'nın Allah Teâlâ'nın kelamı olduğuna inanıyor musun? sorusunu yönelttim. Hayır değince; "mesele anlaşılmıştır" dedim. "Nasıl bakarsan, öyle görürsün" sözünü hatırladım.

Bir kere her şeyin sahibi olan Yüce Allah, hem bilimi, hem ilinin,hem de Kur'an'ın sahibidir. Bilim yasalarını ve Kur'an yasalarını da koyan O'dur. "Rabbena ma Halekte haza Batilaa" Ey Rabbimiz! Sen batıl şey yaratmaktan münezzehsin". Her şeyin sahibi olan Yüce Allah Teâlâ'nın yarattığı varlıklar arasında çelişki hiç olur mu? Ortaya koymuş olduğu Kur'an ayetleri ile mükevvenat ayetleri arasında bir çelişki aramak cehaletin, inançsızlığın, laik kafalılığın ve emperyal güçlerin oyuncağı olmanın sonucudur.

O zevatın ortaya koyduğu coğrafi bilgilerle Kur'an ayetleri asla asla çelişmez. Her iki bilgiyi de doğru okuduğun sürece bu böyledir.. Bilimle Kur'an'ı birbirinden ayırmak, din ile devlet işlerini birbirinden ayırmak gibidir. Bilimin yasalarını sanki bilim insanları ortaya koymuş gibi düşünmek, sapıklıktır. Bilim insanı Cenab-ı Hakk'ın kendilerine verdiği akıl sayesinde, var olan fakat bilnmeyen tabiat kanunlarını akıllarını çalıştırarak, yaptıkları bir takım deneyler sonucunda ortaya koydukları hakikatlerdir. Örneğin: Yerin çekim kuvvetini "Evraka" bulmuş. Evraka Rumcada buldum demek. Bu zevat çekim kuvvetinin varlığını bulmuş, yer çekim kuvvet yasasının sahibiymiş gibi bu olayı sunmak zavallılıktır, sapıklıktır ve cehalettir.

Suyun kaldırma kuvveti vardır. Eğer bu özellik suda olmasaydı, şimdi denizde yüzen gemiler olmayacaktı, belki de denizde yaşayan canlıların çoğu yok olacaktı. Bilim insanlar bu durumu farkedip; suya, "kaldırma kuvveti yasası" koyabilirler miydi? Öyle ya, bilimin sahibi bilim insanı ise bunu yapabilmesi gerekmez mi?

Demek oluyor ki, mükevvenatın sahibi kim ise kanun koyucu da odur. Kur'an'ın da, bilimin de, insanın da ve kısaca bütün evrenin yegane sahibi Yüce Allah'tır. O'nun yaratmasında, var etmesinde ve kanun koyması arasında asla bir çelişki yoktur.

Rahman Suresinin 5. Ayeti Kerimesi'nde Yüce Allah;5. Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir". buyurmaktadır.

Bu ayeti kerime bizlere, güneşin, ayın, dünyanın ve diyer bütün gezegenlerin, bir hesap ile hareket ettiklerini beyan etmiyor mu? Kur'an ayetleri bize bilimin başlıklarını sunuyor. Bu ayet bize Astronomi Biliminin özetini veriyor."Astrona" yunancada yıldızlar anlamına geliyor. Bu ayet bize ödev veriyor. Allah Teâlâ astronomiyi nasıl mucizevi bir şekilde yarattığını bize sunduğu imkanlarla incelememizi bize ödev veriyor.

Mülk suresi:

3. O, yedi göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmân'ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak! Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun?

4. Sonra tekrar tekrar bak; bakışların (aradığı çatlak ve düzensizliği bulamayıp) âciz ve bitkin hâlde sana dönecektir.

Ne harikulate ayetler anan Ya Rabbi! Astronotlar astronomiyi inceledikçe, jeologlar yerin derinliklerine indikçe Rabbimizin sonsuz kudretini daha iyi anlarız, imanımız enginleşir ve derinleşir, Hak Teâlâ'ya olan bağlılığımız ziyadeleşir.

Hakikati gören göz, fehmeden gönül , hakikatleri farkeden kulakla beraber düşünen akıl anlar ki, her şey bizi Allah'a götürür. Sonunda dönüşümüz O'na olacaktır.

Mal da yalan, mülk de yalan

Var biraz da sen oyalan

Selam ve Dua ile....

26.07.2023

Başöğretmen

Mustafa Cemal TOMAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.