Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Maçtan bahsetmenin hiçbir anlamı yok, Umarım kısa sürede toparlanırız

Sürpriz Teknik direktör değişikliği camiada olumlu olumsuz birtakım görüşlerin ifade edilmesine sahne oldu.

İşin doğrusu benim de beklemediğim, hatta hiç aklımdan geçirmediğim bir gelişmeydi. Yönetim böyle uygun bulmuş, bunun altında ne var, durup dururken neden böyle bir karar alındı, bilen varsa söylesin bende öğreneyim.

Teknik direktör değiştirildi. Akabinde yöneticilere, takıma, teknik ekibe sırtımızı dönmeye, bel altı vurarak eleştirmeye hakkımız yok.

Bu takım bizim.

Yeni teknik direktör ile Antep’e kupada elendik. Elbette çok üzüldük. Unutmayalım, ligin 2. Yarısı yeni başlıyor.

Ligin İlk maçında deplasmanda berabere kaldığımız Ankaragücü ile evimizde karşılaşıyoruz. Kalede İbrahim Sehic’ in olmasının yüreklere su serptiğini düşünüyorum.

Şunu da ifade edeyim, Gaziantep’ e yenildik ama oynadığımız futbol öyle çok eleştirilecek bir oyun değildi.

Bu düşünceler aklımdan geçerken maçı izleyip yazmak için yerimi aldım. Taraftar maçlara ilgi göstermiyor. Pazartesi olması, havanın soğuk olması etken olmuş olabilir, ancak alt sıralarda ve daha soğuk havalarda taraftar ilgisini eksik etmiyordu.

Anlaşıldı bu sezon böyle geçecek.

Maça gelirsek, son haftalarda Ankaragücü güzel futbol oynuyor ve işimiz hiç kolay değil. Bizim vuruşumuz ile başladık.

Önde pres yaparak arzulu başladığımızı söyleyebilirim. Bunun yanında oyuncularımızda ki hırs dikkatimi çekmedi değil.

Olumlu yönlerimiz bunlar, ancak hatalı paslarımız gözlerden kaçmasın. Her hatalı pas kalemizde tehlike yarattı.

Topun hakimiyetini sağlayıp, ayağa paslar ile atak yapınca karşılığını hemen alıyoruz, nitekim 19. Dakikada bir topumuz direkten döndü.

İlk yarının son dakikalarında Ankaragücü kalemize daha etkili gelmeye başladı. Defansta dikkatli oyunumuz gol fırsatı vermedi.

Ne yazık ki biz de atamadık. İlk yarı da başladığı gibi sona erdi. 0-0

İkinci yarıya bir an önce gol bulma ümidi ile çıktık. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Kontratak düşüncesi ile oynayan Ankaragücü göstere göstere geldi 51. Dakikada Ghayas Zahid’in vuruşu ile golü buldu. 0-1

Ankaragücü öne geçtikten sonra kendinden emin daha rahat oynamaya başladı, Kötü gidişi gören teknik direktör Aleksandar Stanojevic 59. Dakikada 3 oyuncu değişikliği yaptı. Ama çare olmadı.

Az ve cılız olan ataklarımızı alan daraltarak önleyen Ankaragücü elini kolunu sallayarak oynamaya başladı.

Atak yapıp bir an önce gol bulmamız gerekirken, galip tarafmışız gibi kazandığımız topları takımı sabote eder düşüncesi içinde geri pas yaparak değerlendirmemiz büyük tepki çekti.

Kalan dakikaları bal yapmaz arı gibi akıllı oynayan Ankaragücü beraberlik fırsatı vermediği gibi oyununda hakimiydi. Tabi olarak tribünler de çileden çıktı.

Maçtan bahsetmenin de hiçbir anlamı kalmadı. Umarım kısa sürede toparlanırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.