Mardin Valiliği: Nusaybin’de 9 PKK’li öldürüldü

Mardin Valiliği: Nusaybin’de 9 PKK’li öldürüldü

Mardin Valiliği, Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamayla 9 PKK’linin öldürüldüğünü ve mahalle statüsündeki 4 köyde devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

 

Mardin Valiliği, Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Valiliğimizce 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, 01/10/2015 Perşembe günü Saat: 05.00'ten geçerli olmak üzere; Nusaybin ilçemiz sınırları içinde kalan Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü, Eskihisar Mahallelerinde; Saat:19.00'dan geçerli olmak üzere Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı” denildi.

9 PKK’li öldürüldü                                            

Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilen bölgelerde yapılan operasyonlarda toplam 9 PKK’linin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, “Bunlardan birinin cesedi adli işlemlerin yapılması için Nusaybin Devlet Hastanesi’ne intikal ettirilmiştir. Teröristlerin açtığı ateş sonucu iki sivil vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup tedavileri Nusaybin Devlet Hastanesinde devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

54 hendek kapatıldı

Nusaybin’de toplam 54 barikat ve hendeğin kapatıldığı aktarılan açıklamada, bombalı düzeneklerin ise kontrollü olarak patlatıldığı ve kontrollü olarak patlatılan patlayıcı miktarının yaklaşık olarak 1500 kilogram olduğu belirtildi.

4 köyde yasak sona erdi

Bugün saat 18.00 itibari ile Nusaybin ilçesi Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü ve Eskihisar mahallelerinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, Nusaybin ilçe merkezindeki sokağa çıkma yasağının ise halen devam ettiğinin altı çizildi.

Bir polis yaralandı

Açıklamanın devamında, “Nusaybin ilçemizde barikat ve hendeklere tuzaklanmış patlayıcı düzeneklerin imha çalışması yapıldığı esnada bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmış, tedavisi devam etmektedir.” denildi.

Sönmez cinayeti

Fırat Mahallesi Şafak Sokak’ta ölü olarak bulunan 54 yaşındaki Ahmet Sönmez olayına da değinilen açıklamada, “Şahsın otopsi incelemeleri neticesinde boynundan almış olduğu patlayıcı parçalarının isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.” denildi.

Yasağa uymayan 3 kişiye ceza

Sokağa çıkma yasağına uymayan 3 şahsa Kabahatler Kanuna göre para cezasının verildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; “Nusaybin ilçemizde halkımızın hayatını zorlaştıran ve hürriyetini sınırlandıran bombalı hendeklerin kapatılmasına ve ilçemizin terörist unsurlarından temizlenmesi için çalışmalara devam edilecektir. Sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve bu süre içerisinde gösterdikleri sabır ve gerek ihbarlar gerekse diğer şekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için Nusaybin halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.