Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

MUBAREK PEYGAMBER(S.A.V) EFENDİMİZİN MUCİZESİ.

MÜBAREK PEYGAMBER SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM EFENDİMİZİN MUCİZESİ
Ebu Hureyre radıyallahu anh şöyle anlatıyor : Kendisinden, başka ilah bulunmayan Allah'a yemin ede rim ki, ben bazen açlıktan karnımı yere dayar, bazen de kar nıma taş bağlardım .

Bir gün sahabîlerin geçtikleri yol üzerine oturmuştum. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem yanımdan ge çerken beni gördü ve gülümsedi. Kalbimden geçeni yüzüm den anlayarak"Ey Ebu Hureyre" dedi .

Ben," Buyurunuz , yâ Rasûlallah ! " dedim. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem,"Beni takip et."buyurdu ve yoluna devam etti .Ben de peşinden yürüdüm . Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem evine girdi,ben de girmek için izin istedim,izin verdi,içeri girdim.

Bir kap içinde süt buldu ve"Bu süt nereden gel di ?"diye sordu."Falan erkek ( veya falanca kadın ) onu size hediye etti."dediler .
Bunun üzerine Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem,"Ya Ebu Hureyre!"diye seslendi.Ben,"Buyurunuz ya Rasûlallah ! dedim.

Suffe ehline git,onları bana çağır.
buyurdu.Ebu Hureyre der ki:Suffe ehli İslam'ın konuklarıydı.On ların ne sığınacak aileleri,ne malları,ne de bir yerleri vardı.Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e bir sadaka geldiğinde,onlara gönderir,kendisi de ondan bir parça alır ve böylece gelen hediyeyi onlarla paylaşırdı.

Peygamber sallallahu aleyhi
ve sellem'in Suffe ehlini davet etmesi hoşuma gitmedi.Kendi kendime,"Bu süt, suffe ehli arasında kime yetecek ki!O sütü içmek suretiyle kuvvetlenmeye ben daha çok hak sahibiyim.

Oysa onlar geldiğinde Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana emreder,ben de onlara veririm,belki de o sütten bana kal maz.Fakat Allah'ın ve Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in emrine itaat etmemek de olmaz. dedim.

Neticede onlara gittim ve kendilerini davet ettim.Onlar bu daveti kabul ettiler,içeri girmek için izin istediler, kendilerine izin verildi ve onlar da evde yerlerini aldılar.

Hz .Peygamber sallallahu aleyhi ve sel lem,"Ya Ebu Hureyre!"diye seslendi. Ben,"Buyurunuz yâ Rasûlullah!"dedim.
"Al,onlara ver!"buyurdu.Ben de süt kabını aldım,her kese vermeye başladım.

Verdiğim kişi kanıncaya kadar içiyor, sonra geri veriyordu.En sonunda kabı eline aldı.Topluluğun hepsi süte kanmışlardı.Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kabı alıp elinde tuttu ve bana bakıp gülümsedi.Sonra,"Ya Ebu Hureyre dedi.Buyurunuz yâ Rasûlallah! "dedim.

Bir ben kaldım,bir de sen!"buyurdu. Ben,"Doğru söy lediniz yâ Rasûlallah!" dedim.Otur da iç.buyurdu.Ben de oturdum ve içtim.Son ra yine"Otur da
iç diye buyurdular.Yine oturdum ve içtim.

Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem durmadan, İç , iç buyu ruyordu. Sonunda ben,"Seni Hak Peygamber olarak gönde ren Allah'a yemin ederim ki,artık içecek yerim kalmadı."dedim.

Bana ver"buyurdu.Kabi Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e verdim; Allah Teala'ya hamdetti,besmele çekti ve kalan sütü kendisi içti.( Buhari )


Hadis - i Şerif'ten alınması gerekenler :
1.Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin yoksul ve fakirlerle ilgilendiğini ve onlara ikramda bulunduğunu gö rüyoruz.
2.Bir kişiye yetecek kadar sütle bütün suffe ehlinin kar ninin doyması, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in mucizele rinden biridir.

3. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin sadaka dan yararlanması haram,hediyelerden yararlanması ise helal kılınmıştır.
4. Oturarak içmek,ayakta içmekten daha evlâdır.
5. Besmele çekerek içmek, içtikten sonra da Elhamdülillah demek sünnettir.

6. Müslümanın artığı temizdir ve içilebilir.
7. İsrafa kaçmadan doyana kadar yemek ve içmek caiz dir.
8. Müslüman , gerektiği zaman din kardeşlerini kendine tercih etmelidir .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.