O gün müşrikler saklanıyordu, bugün ise?

Haberiniz olsun! Onlar kendilerini Allah’tan gizlemek için kalplerindeki düşmanlığın üstünü örtmeye çalışıyorlar. Haberiniz olsun! Onlar gizlenmek için elbiselerine bürünseler de Allah her durumda onların gizlediklerini de açıktan yaptıklarını da biliyor. Zira o, kalplerde olan her şeyi bilendir.

Hud Sûresi 5.

Müşrikler bazen Resulullah Efendimize gözükmemek için elbiselerine bürünüp yollarına devam ederlerdi. Yüzlerini kapatarak gizlendiklerini zannediyorlardı.

Gizlenseler de kimden gizlenecekler? Hadi diyelim Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem onları görmüyordu. Allah da mı görmüyordu? Kalplerde geçeni gören ve bilen Allah, kalplerin sahibini mi görmeyecekti?

Bir de bazı din kardeşlerimiz var. Onlar da diğer din kardeşleri kendilerini görmesin diye saklanıyor. Onların uğradığı yerlere uğramıyor. Onların programlarına iştirak etmiyor. Onların kitap, dergi ve yayınlarını korkudan almıyor. Onlarla birlikte fotoğraf bile çekilmiyor. Bir zamanlar müşrikler görünmemek, tanınmamak, sohbete çağrılmamak için gizleniyordu. Şimdi ise biz yapıyoruz bunu...

Bizi bir sohbete çağırır mı korkusuyla elbiselerimize bürünüp evlerimizin arkasına saklanıyoruz...

Uzun lafın kısası bu kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.