PANDEMİ, KAFE VE RESTORANLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

PANDEMİ, KAFE VE RESTORANLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Caffe Di Fiore şubelerinin işletmecisi olan Alper Aslan, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok kafe ve restoran tarzı işletmeleri, olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Dünya genelinde ortaya çıkan koronavirüs, insanları ekonomi, eğitim, yaşam, iş, sağlık gibi konularda kötü etkilere maruz bırakırken, en çok da kafe ve turizm işletmelerinin işlenirliğini durdurdu. Pandemi şartları gelir ve sermaye açısından insanları, büyük bir maddi zarara uğrattı.

“ZAM YAPMADIK”

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu ve aynı zamanda Caffe Di Fiore şubelerinin sahibi Alper Aslan, pandemiden önce yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Genç işletme sahibi, insanların pandemiden sonra alım gücü açısından düşük oldukları için artık fazla kafeyi tercih etmediklerini belirtti. Aslan, pandemiden dolayı birçok işletmenin ürünlere zam yaptığını ama kendilerinin ürün fiyatlarında herhangi bir zam yapmadıklarını söyledi.

cafe-di-fore.jpg

“MESAFE KURALLARINA UYUYORUZ”

Alper Aslan, koronavirüs şartlarından dolayı maske, mesafe ve hijyene önem verdiklerini, işletmeyi günlük temizliğe tabii tuttuklarını söyledi. Hijyen sağlık belgesi ve aylık ilaçlama gibi belgelere sahip olduklarını söyleyen Aslan, “Mesafe kurallarına uyuyoruz. Masalar arasında belli bir mesafenin olmasına dikkat ediyoruz ve masalarda belirli sayıda müşteri ağırlıyoruz.” dedi.

Pandemide yaşanan maddi zararlardan yana devletin şaka yapar gibi 3 ay boyunca her ay 1500 TL destek verdiğini söyleyen Aslan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Bağ-Kur borçlarında destek verilmedi ve vergilerden dolayı baya etkilendik. Normalleşmenin olmasıyla birlikte elektrik, doğalgaz, su, kira vb. masraflar iki-üç katına çıktı. Bizlerde bunları karşılamakta zorluk çektik.”

Haber: Beytullah YİĞİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.