PKK'nın Bomba Uzmanı Ekin Polat Yakalandı

PKK'nın Bomba Uzmanı Ekin Polat Yakalandı

PKK terör örgütünde el yapımı bomba yapmakla görevli Ekin Polat İstanbul'da yapılan operasyonla yakalandı.

Örgütün bomba uzmanı olarak bilinen Ekin Polat'ın,İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün adresine yaptığı baskında el yapımı bomba ve bomba yapmak için kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü PKK terör örgütünün İstanbul'daki gençlik yapılanmasında aktif rol alan Serhat kod isimli Ekin Polat'ı  yakın takibe aldı. Teknik ve fiziki takip esnasında şüphelinin örgütün yasadışı eylem ve faaliyetlerine el yapımı bomba yapmakta olduğu belirlendi. Örgütün araç yakma eylemlerine katıldığı öne sürülen Ekin Polat, İstihbarat Şubenin Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu ile Küçükçekmece'de gözaltına alındı.

Şüphelinin üzerinden 9mmlik silah ile bir flash bellek çıktı. Evinde yapılan aramada,bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.Biri patlamaya hazır 8 adette yapım aşamasında el yapımı bomba yakalandı.
26 adet çakmak gazı, bol miktarda fitil, çivi, fişek ve patlayıcı yapımında kullanılan toz madde bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.