Polonya Cumhurbaşkanı Duda Reina Saldırısını Kınadı!

Polonya Cumhurbaşkanı Duda Reina Saldırısını Kınadı!

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda, Reina'da yaşanan hain terör saldırısını kınadı ve açıklamalarda bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda saat 01:15 sularında İstanbul'da sayılı mekanlardan olan Reina'da ki hain terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu ve İstanbul'da  gece klübünde meydana gelen terör saldırısını kınadı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesaj iletti ve ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu.
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda şu açıklamada bulundu;
Duda, "2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen terörist saldırısı ile ilgili haberlerden derinden üzüntü duyuyorum, sevdiklerini kaybedenler için Polonya halkı adına sizlere başsağlığı diliyorum ve kendi adıma başsağlığı diliyorum" dedi. Savunmasız kişilere yapılan saldırıyı kınadığını da sözlerine ekledi.

Duda, uluslararası toplumun saldırıların faillerine karşı ilerici bir mücadele vermesinin yanı sıra barış ve güvenliği sağlama konusunda da birlikte olacağını sözlerine dahil etti.

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Reina gece kulübüne, tanıklara göre Arapça konuşan bir adam tarafından yılbaşı kutlamaları sırasında saldırı gerçekleştirildi. Saldırganın kalaşnikof silah ile insanlara ateş açtığı söyleniyor. Araştırmalar ve saldırganı arama çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'na göre, saldırı sonucunda 16 sı yabancı olmak üzere en az 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi ise saldırıda yaralandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.