Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyorum

Seydişehir’ e Ağız ve Diş sağlığı Ünitesinin kurulması ile ilgili bununla birlikte 24 yazı kaleme almışım.

Son yazım da ise;

“2008 yılının Ağustos ayında Seydişehir' e Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kuruluyor açıklaması yapıldığında, bölgenin önemli bir eksikliği gideriliyor diyerek emeği geçenlere teşekkür etmiş ve sevinmiştik.

Öyle ki; o tarihlerde Sağlık hizmetleri ağırlıklı olarak Devlet Hastanesi A blokta verilmeye başlanmış, yine o tarihte boş durumda bulunan B blok değerlendirilecek Ağız ve Diş sağlığı Merkezi kurulacak böylece atıl durumdan kurtarılacak hem de eski canlı günlerine kavuşacaktı.

Ama daha önemlisi Seydişehir ve Bölgede diş tedavisi alacak hastalar Kampus alanında bulunan Konya Selçuk üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve diğer hastanelere gitmek zorunda kalmayacak burada ayağının dibinde tedavisi uygulanacak, zaman ve para kaybı asgariye inecekti.

Yine o tarihte “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde” görev alacak 10 adet Diş Hekiminin atandığı açıklaması da yapılmıştı.

Daha sonra ise Ağız ve Diş sağlığı Merkezi kurulmasından bir anda vazgeçildi ve "Diş Ünitesi” altında küçük bir birim kuruldu.

Ünite olmasına rağmen, hizmete girdiği andan itibaren neredeyse bölgenin diş tedavi merkezi haline geldi. Başta Beyşehir, Derebucak, Hüyük, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Akseki ilçeleri olmak üzere Yarpuz Beldesi’nden bile gelen hastalara şifa kaynağı oldu, hatta bu bölgelerden zaman zaman minibüslerle seferler düzenlendi hastalar tedavi için Seydişehir' i tercih etti” DEMİŞİM.

Daha önce Akşehir’ e "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" açılacağını AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs açıklamıştı. Açık yazayım, Seydişehir için üzülmüştüm.

Geçen hafta da Beyşehir AK parti ilçe başkanı Recep Elkin açıkladı.

Beyşehir e müstakil bir diş merkezinin onayının 30.03.2023 (bugün) alındığını belirterek artık hemşerilerimiz diş tedavisi için Konya ya gitmeyecek dedi.

20 ünit kapasiteli ağız ve diş sağlığı merkezinde 20 hekimin çalışacağını ve şimdilik eski hastanedeki Sağlık ocağında hizmet vereceğini, daha sonra yeni bir bina tesis edileceği söyledi.

Akşehir ve Beyşehir ilçelerimizin bu hizmetleri almasına karşı değilim, elbette almalı, ama Seydişehir’ de de almalı değil mi diye kendi kendime söylenirken, beklediğim haberi aldım.

TEŞEKKÜR

Hepimizin malumu, Seydişehir DEVLET HASTANESİ Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Akseki, Derebucak, Yarpuz, Değirmenlik ve buralara bağlı onlarca yerleşim biriminde yaşayan 250 binin üzerinde insana hizmet veriyor.

Böyle geniş bir nüfusa ve coğrafyaya hizmet verilen Hastaneye “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” İhtiyacın da ötesinde elzem.

Konya İl Sağlık Müdürlüğünün talebi üzerine Seydişehir’ e 20 Ünit kapasiteli, müstakil “Ağız ve Düş sağlığı Merkezi” SAĞLIK BABAKANLIĞINCA UYGUN görüldü.

27.03.2023 tarihinde de Bakanlık tarafından onaylandı.

Bana da; “Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür görevi düşüyor” TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ama bir de önerim var.

Yılda 6 milyon aracın geçiş yaptığı Konya-Seydişehir-Antalya yoluna müstakil bir

TRAFİK HASTANESİ gerekmez mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.