Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Sayın Sağlık Bakanım!

İki yıl boyunca her akşam, TV ekranlarında bu milletin karşısına çıkarak, küresel sermayenin ürettirdiği mikroptan kurtulabilmek için ne yapmamız gerektiğini ve bu arada testin, hapın, maskenin, iğnenin faziletlerini anlattınız.

Umarım olağanüstü gayretinizin karşılığını bu dünyada fazlasıyla almışsınızdır.

Ahirette daha da fazla karşılık alacağınıza yürekten inanıyorum.

Ve bu konuda sizi kutluyorum.

Şimdi gelelim asıl konuya!

İki yıl boyunca bill’in mikrobundan bu milleti korumak için gösterdiğiniz olağanüstü gayretin aynısını demiyorum, onda birini, yüzde birini, bu ülkenin insanlarını ‘sigara belasından’ kurtarmak için harcayıverin.

Kıvrak zekanız, muhteşem ikna gücünüz, selis Türkçeniz ile her akşam TV ekranlarında bu milletin karşısına çıkın; o yüreklere işleyen dokunaklı sesinizle sigaranın öldürücülüğünü ve ülkemiz ekonomisine olan ağır faturasını anlatın.

Bu arada, tıpkı bill’in mikrobundan kurtulmak için TV ekranlarından alt yazı geçirdiğiniz gibi, günün 24 saatinde TV ekranlarından sigaranın zararlarını anlatan alt yazı geçirin.

Ve mutlaka sigara bilim kurulu kurun.

Bunlar da tıpkı bill’in mikrobundaki bilim kurulu üyeleri gibi, işlerinin ehli kişiler olsun.

Zaman zaman bunlar da TV ekranlarında milletin karşısına çıksınlar ve size ekran takviyesi versinler.

Bu arada tepeden tırnağa Türk olan bir Mehmet Ceyhan, bir de Uğur Şahin benzeri dünya çapını geçmiş bilim adamları bulursanız, bill’in mikrobuyla mücadelede gösterdiğiniz başarının çok daha fazlasını, çok daha kısa zamanda gösterirsiniz.

Üstelik sigarayla mücadelede size yardım edecek ‘çevreci dernekler’ başta olmak üzere, birçok sivil toplum kuruluşu bulursunuz.

Göstereceğiniz gayretten dolayı size şimdiden teşekkür ederim Sayın Sağlık Bakanım Dr Fahrettin Koca…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.