Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

SEÇİMLERİN ARDINDAN

SEÇİMLERİN ARDINDAN

Seçimde oy verip de iktidara getirilen bir partiyi iki ay sonra eleştirmeye kalkmak gülünç bir durumdur. En hafif tabirle öngörüsüzlüktür. Hele hele bunu bir siyasi parti yaparsa güvenirliğini halk nezdinde kaybetmek anlamına geliyor. Seçim ittifakı yapmadan evvel muhalefet etmek, seçim esnasında ittifaka karşı bir olumsuz cümle kurmamak, şimdi de muhalefet etmeye kalkmak bir münafıklık alameti olsa gerektir.

YRP'nden bahsediyorum aslında. Önce yrp'nin genel başkanı cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklıyor. 100 bin imza için ben deniz de aday olsun diye imza vermeye gittim. Bir günde imza sayısı 60 bini aştı. Sonra bizi yarı yolda bırakarak adaylıktan vazgeçti ve Cumhur ittifakını destekleyeceğini açıkladı.Seçim sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı karede pozlar verdi.İttifaka karşı olumsuz bir söylem içine girmdi. 30 maddelik ön şartnameyi seçim ittifakı olarak karşı tarafa kabul ettirdiğini beyan etti % 2,8 oyuyla cumhurbittifakını kazandır. 2,8 olmasa Cumhur ittifakı seçimi kazanamıyor. Bu gelişmeler hayra alemet diye düşünenler elbette oldu. Durum öyle iken şimdi kalkıp yrp başkanı iktidara muhalefet yapmaya kalkıyor. İnandırıcılığın yok artık sayın Fatih Erbakan

Biz seni merhum Prof.Dk. Necmettin Erbakan hocamızın oğlusun diye sevdik, sana inandık , sana ve ekibine güvendik. Sen bizi yarı yolda bıraktın ve partini ve kendini bitirdin.

Partiyi kurduğundan bu yana seni ve ekibini takip edenlerdendim. Muhalefetini ve çözüm yollarını takdirle karşılıyordum. Milyonlar da aynen benim gibi düşünüyorlardı. Gerçekten milli görüşün devamı zannediyorduk. Bu bağlamda Saadet Partisi'ne haksızlık da etmiştik. Temel Karamollaoğlu'na yapılan haksız eleştirilere sessiz kalmıştık.

Genç lider oluşuna ve gerçek milli görüşçü yrp olduğuna inanmıştık. Hiç bir ittifakta yer almayacağınızı sebepleriyle beraber anlatıyordunuz. Ülkemizin yönetiminin ve gidişatının vehametini bilimsel verilerle bir siyasi parti lideri gibi değil de bir bilim insanı gibi istatistik rakamlar vererek anlatıyordunuz. Paraj sorunu bir parti olarak seçimlerde yaşamayacağınızı beyan ediyordunuz. Siyasi konjoktüre baktığımızda durum öyle gözükmese bile Dk. Fatih Erbakan'nın anketleri yalan konuşmaz diye inanıyorduk. Hele hele koronavirüs sürecinde izlediğiniz politikalar takdire şayandı O süreçte özellikle Prof. Dk. Serhat Fırın'nın parti olarak ekranlara çıkıp koronavirüs ve tedavisi hakkında yaptığı açıklamalar; halkımıza çok fayda sağladı. Aşıların tehlikelerini anlatıyordu, o süreçte aşı olmayanlardanım. Zaman sizi ve partimizi haklı gösterdi. Bu meyanda yazılacak çok şey daha var muhakkak.

Ancak ne olduysa seçime az bir zaman kala birden siyasi çizginizde 180 derece dönüş yaptınız. 4 yıl boyunca yaptığınız muhalefeti bir çırpıda silerek cumhur ittifakını destekleme kararı aldınız. İşte işin püf noktası burasıdır. İşte ipin koptuğu yer burası. Kendinizi ve partinizin politikalarını , 180 derecelik U dönüşünüzün sebebinini halka anlatamadınız hiç bir zaman da bence anlatamayacaksınız. Başta kendinize ve daha sonra partimize olan güven telafisi mümkün olmayacak şekilde sarsıldı. Bu nedenle şimdi tekrar eski muhalefede dönme çabalarınız beyhudedir.

İktidarın her yanlışına Cumhur ittifakı iktidarda kaldığı sürece ortaksınız. Muhalefet yapar gibi görünmenizi ben şahsen samimi bulmuyorum. YRP diye bir parti artık ilgimizi çekmemektedir. Milli görüşü başka mecralarda aramak gerekir diye düşünüyorum. Herkes yaptıklarının hesabını er geç verecektir, selam ve dua ile....

03.08.2023

M.Cemal Tomar

Başöğretmen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.