Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Sosyal medya kahramanlığı ile taraftarlık olmuyor

Konyaspor’da kombine bilet satışlarına ilgi beklenenin oldukça altında. Yeşil beyazlı kulüpte 2022-2023 sezonu için kombine bilet satışları hayal kırıklığı yarattı.

Son yıllarda taraftarlar Konyaspor’un maçlarına her nedense ilgi göstermiyordu, bu durum kombine bilet satışlarında da kendini gösterdi.

Öyle görünüyor ki yeni sezonda da tribünleri dolu görmek mümkün olmayacak.

Sosyal medyada sayıları az ama sesleri çok çıkan kesime sesleniyorum. “Onu alalım, bunu gönderelim, yönetimi suçlayalım, teknik ekibi oyuncuları eleştirelim” demekle bu işler yürümüyor.

İşin özü, “Sosyal medya kahramanlığı ile taraftarlık olmuyor”

MAÇLAR KONYA’ da

Eskişehirspor yönetimi, BATE Borisov-Konyaspor UEFA Konferans Ligi ilk maçının Eskişehir'de oynanması için girişimde bulundu. Ancak bu girişimler sonuçsuz kaldı. Turun her iki maçı da Konya'da oynanacak.

YENİ SPONSOR

Konyaspor Kulübü, İttifak Holding ile sona eren isim sponsorluğu anlaşmasının ardından ikinci el araba şirketi olan Arabam.com ile 1 yıllık anlaşma sağladığı öğrenildi. Firma Konyaspor'a​​​ 32 milyon lira ödeyecek Hayırlı olmasını temenni ediyorum.

TFF DEN YENİ KARAR

Türkiye Futbol Federasyonu yeni ve farklı bir karar aldı. Kulüpleri tarafından fazla şans bulamayan 23 yaş üstü futbolculara kontratlarını fesih etme hakkı tanıdı.

Karara göre, sezondaki tüm maçların %10’nunda forma bulamayan oyuncular kulüplerinden ayrılabilecek.

Bu karar kulüplerin işleyişinde dengeleri değiştirecektir.

DEPLASMAN YASAĞI KALKTI

Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararla takımların deplasmanda seyircisiz oynama yasağını kaldırdı. Taraftarlar artık deplasmanlarda da takımlarını destekleyebilecek.

Bu karar ev sahibi takımların lehine olacak, en azından deplasmana gelen taraftarlardan gelir elde etme imkânı olacak.

FUTBOL HARİÇ

Futbol hariç sporun her branşında olağanüstü başarılar elde ediyoruz.

Bunun son örneğini Akdeniz oyunlarında gösteriyoruz.

Cezayir’de düzenlenen 24 Devlet’ in katıldığı 25 Haziran günü başlayan 19. Akdeniz Oyunları’nda şu ana kadar en fazla altın madalya alan ülke olarak tarihe geçtik.

Bireysel ve takım sporlarında katılımcı ülkeleri kıskandıran başarılara imza atan sporcularımız adeta istiklal marşımızı ezberletti.

Okçuluk, Atletizm, Basketbol, Bocce, Boks, Eskrim, Jimnastik, Hentbol, Judo, Karate, Yüzme, Tekvando, Voleybol, Halter, Güreş dallarında, sporcularımız altın gümüş, bronz madalya kazanmayı başarırken,

Üzülerek ifade ediyorum, FUTBOL’ da aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Futbolu bilmeyen ama en önemlisi adaletli olmayan idareciler sebebi ile bir türlü istenen başarıyı yakalayamadık.

Umarım yeni seçilen federasyon bunun farkındadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.