İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Soy agaci meselesi ve ulus devletin sonu

Turkiye bir etnik kimligi one cikararak kuruldu ve tum etnik kokenliler, Osmanli devletinin dagilma doneminde Anadoluya goc eden diger muslumanlarla harmanlandi.

Yeni devlet soya dayali bir devlet insa etmek istediginden kimsenin aslini bilmesini istemedi ve hatta unutturmak icin eski soyu belirten tum unvanlari yasaklayip soyadi yasasini cikardi.

Aslinda cumhuriyetin fikir babalari bu planlarinda basarili da oldular. Artik gecmisini bilmeyen ve kendisini Anadolu ile aidiyet bagiyla bagli hisseden bir vatandas olusturdular.

Bu belki de tarihte denenmemis bir seydi. Sifirdan bir ulke ve ulus insa etmekti. Birinci dunya savasi sonrasi kojukture uygundu. Islam ulkusu yerine turan ulkusu ikame ediliyordu. Hatta bu surece ayak uyduramayacak olan ermeni ve rumlar da tasfiye edildiler....

Fakat gunumuzde soy agaclarinin yayilmasi ve devletin vatandaslara aslinda buraya ait olmadiklarini bildirmesi bir devrin bittigini gosterir. Artik ulus devletleri sureclerini bitiriyorlar. Cok uluslu yani imparatorluk genlerimize donme sureci basliyor...

Soy agaclari da gostermistir ki Anadolunun yerlisi azinlikta olup burali oldugunu iddi edenin kahir ekseriyeti son 200 yilda buraya gelmistir. Buna cumhuriyetin kurucu babalari da dahildir. Bu bir nakislik midir peki? Tabi ki degil. Imparatorluk bakiyeliginin dogal bir sonucudur.

Elveda ulus devlet

Mehaba cok uluslu devlet.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.