Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Şüphesiz bundan böyle Milli maçların şehri Konya olmalı

UEFA EURO elemeleri D gurubunda Bursa’ ki maçta Hırvatistan’ a 0-2 mağlup olunca, bir de Ermenistan ile evimizde berabere kalınca, artık buradan dönüş olmaz diye Almanya ya gitmek hayalim bile olmaktan çıkmıştı.
Ancak, perşembe akşamı deplasmanda Hırvatistan karşısında öyle bir galibiyet aldık ki, adeta küllerimizden doğduk.
Deplasmanda Hırvatistan’ ı yeneceğimizi söyleselerdi, inanmazdım. Hem de 3-4 günlük bir teknik direktör ile.
Şunu da göz ardı etmeyeyim, son dakikalarda VAR dan dönen penaltı verilse ve berabere kalsak bile Milli takımı alkışlardım.
Sonuçta kazandık, uzun zamandır ortalarda görünmeyen bizim çocuklar Hırvatistan galibiyeti ile geri dönmüş oldu.
Konya’da ki 42 bin seyirci kapasiteli stadyumda Milliler 8. Maçına çıktı. Daha önce bu statta Hollanda ve İzlanda’ yı yenerek EURO 2016 finallerine katılmayı hak kazanmıştık. Ayrıca, 2020 elemelerinde ise dönemin Dünya şampiyonu Fransa’ yı 2-0 ile geçmiştik.
Şimdi rakip Letonya. Büyük turnuvalarda esamisi okunmasa bile, bize ters gelen bir takım. 2022 Dünya kupası elemelerinde aynı grupta yer aldık, İstanbul’ da ki maçta 3-3 berabere kaldık. Yani bize çelme taktı.
EURO 2024 eleme grubunda 16 Haziran 2023 tarihinde 3. Maçımızda deplasmanda oynadığımız maçı 2-3 kazanmıştık.
Letonya grupta oynadığı 5 maçını kaybetse de Hırvatistan dışında hiçbir rakibine kolay teslim olmadı. Üstelik son maçında Ermenistan’ ı 2-0 yendi.
Milli maçlarda, Federasyon seyirci koltuklarına bayrağımızı bırakır, tüm stadyum aynı anda bayrağımızla tezahürat yapar, takımı ateşlerdi.
Yine de binlerce seyirci bayrakları ile yerini aldı.
Mehter marşı eşliğinde tüylerimiz diken diken on binlerce bayrağımız dalgalanırken sahaya çıktık.
Tarihi maç Letonya’ nın vuruşu ile başladı.
Maçın başında hemen belirteyim, kesinlikle kolay maç değil. Çok iyi kapanan ve pres yapan, aynı zamanda hızlı atağa çıkan bir rakip var karşımızda.
Seyirci desteği ile maça büyük bir istekle başlayan Milli Takım, sürekli rakip yarı alanda pas yaparak gol aradı.
Oynamaktan ziyade oynatmamak için gelen rakip ilerleyen dakikalarda tamamen kapanan bir oyun sergileyince aradığımız golü bulamadık. İlk yarı da başladığı gibi bitti. 0-0
İkinci yarıya da baskılı başladık. Letonya öyle kapalı bir defans yapıyor, aynı zamanda sert oynuyor ki, çözmek nerede ise imkânsız. Buna rağmen her yolu deniyoruz.
Nerede ise denemediğimiz atak kalmadı, nihayet 58. Dakikada Yunus Akgün öyle bir gol attı ki, adeta bütün stat yıkıldı. 1-0
Yenik duruma düşünce futbol oynamak aklına gelen rakip, baskı kurdu. Pozisyonlar da buldu. Bir ara oyun disiplininden koptuk. Galip geldiğimiz için pek göze batmadı, ancak, bu kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil.
Bereket versin çabuk toparlandık, 83. Dakikada Cenk Tosun 2. Golü atınca iyice rahatladık. Skor avantajını bulunca daha etkili oynamaya başladık, karşılığını da 87. Dakikada Kerem’ in ayağından bulduk. 3-0
Sonrası malum, show yapmaya başladık, 90 artı 2 de Cenk 4. Golümüzü attı.
Letonya'yı farklı yendik. Galler de Hırvatistan’ ı 2-1 yendi. Böylece Almanya’ ya grup lideri olarak gitmemiz kesinleşti.
Seyirci desteği ve atmosfer süper, saha zemini harika.
O HALDE; “Şüphesiz bundan böyle Milli maçların şehri Konya olmalı”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.