Suudi Arabistan'dan IŞİD' e Büyük Darbe...431 IŞİD Örgütü Üyesi...

Suudi Arabistan'dan IŞİD' e Büyük Darbe...431 IŞİD Örgütü Üyesi...

Suudi Arabistan'da devamlı gündeme giren intihar saldırlarını düzenleyen grubun IŞİD terör örgütü olduğu anlaşılması akabinde düzenlenen ağır operasyon sonucunda 431 IŞİD Militanı gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada gözaltına alınan kişilerin çoğunluğunun Suudi olduğu, ancak aralarında Suriye ve Yemen vatandaşlarının da bulunduğu açıklandı.

Bakanlık, zanlıların cuma günleri hem camilere hem de güvenlik görevlilerine yönelik eş zamanlı saldırılar planladığını, diplomatik temsilcilikler, kamu binaları ve güvenlik birimlerinin karagahlarının da hedefler arasında bulunduğunu bildirdi.

Nisan ayında, yine Suudi Arabistan’da düzenlenen operasyonda 93 IŞİD zanlısı gözaltına alınmış, aralarında ABD Büyükelçiliği’nin de bulunduğu bazı hedeflere saldırılar planlandığı belirtilmişti.

İntihar saldırıları düzenlenmişti

IŞİD, Suudi Arabistan’ın Demmam kentinde 29 Mayıs’ta El-Unud camisini hedef almış ve dört kişinin ölümüne neden olmuştu.

Suudi Arabistan’ın doğusunda Katif ilinin Kadih beldesindeki İmam Ali bin Ebi Talib camisine 22 Mayıs’ta cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında da 21 kişi ölmüş, 102 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı yine IŞİD üstlenmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.