Prof.Dr. Kamil GÜNGÖR

Prof.Dr. Kamil GÜNGÖR

Tek kaynak diyenler!... İddia ettiğiniz tek kaynak ne diyor bakın…

De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse (kâfir olurlar), şüphesiz ki Allah kâfirleri sevmez. (Al-i İmran 32) 
“…Rabbine andolsun ki (onlar) aralarında ihtilaf ettikleri meselelerde seni hakem yapmadıkça, sonra da verdiğin hükümden içlerinde bir sıkıntı (ve şüphe) duymadan, (sana) tam teslimiyetle teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar. (Nisa 65)
Kim Peygamber’e itaat ederse, muhakkak Allah’a itaat etmiş olur. Kim de (itaatten) yüz çevirirse (üzülme), biz seni onların üzerine bir bekçi göndermedik. (Nisa 80)
Bakınız Allah yanında peygambere itaat etmeyenler kafirlikle ilişkilendiriliyor yukarıda… Aşağısındaki ayette Efendimizi hakem yapmaktan bahsediyor. O (SAV) fiziken aramızda olmadığına göre bu ayet geçersiz midir bugün… O’na tam teslimiyet nasıl olacak sünnet yokken…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.