Tokat Kalesi’nden iki evin Üzerine Kaya Düştü

Tokat Kalesi’nden iki evin Üzerine Kaya Düştü

Cami Kebir Mahallesi Kale Sokakta Bulunan evin çatısına tokat kalesi kayaları düştü . kayanın düştüğü evde yaralıların olmaması çevredeki vatandaşarı rahatlattı . eve düşen kayalar addi hasarlara yol açtı

Tokat’ta akşam saatlerinde yağmur ile birlikte Cami Kebir Mahallesi Kale Sokak’ta bulunan iki evin çatısı ile bir evin bahçesine kaya düştü. 4 çocuklu Hassan Yıldız ile Ayten Yıldız çiftinin yaşadığı ahşap evin üzerine düşen yaklaşık 80 kilo ağırlığındaki kaya, çatıyı delerek mutfağa düştü. Hızını alamayan kaya parçası, evin duvarını da deldi.

Büyük çağlı maddi hasar meydana gelen olay sırasında iftar yemeği hazırlıkları yapan Ayten Yıldız, deprem olduğunu sanarak büyük korku yaşadığını söyledi. Yıldız, komşularının evlerine baktığında bir şey olmadığını görünce kaleden evlerine kaya düştüğünü fark ettiğini belirterek, saniye ile ölümden döndüğünü söyledi. Hasan Yıldız da büyük korku yaşadıklarını, geceleri uyuyamadıklarını ifade etti. 

Evinin çatısına kaya parçası düşen Ahmet Duran Topal ise korku dolu günler geçirdiklerini kaydetti.

BAŞKAN EROĞLU’DAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Meydana gelen afet sonrası mahallede incelemelerde bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Eroğlu, bölgenin kentsel risk alanı olarak ilan edildiğine dikkat çekerek, “Bu alanın rehabilite edilmesi, insanların can ve mal güvenliğine zararı olması hasebiyle de bu bölgenin bir kentsel dönüşümle bu alandaki evlerin kaldırılıp başka bir alana götürülmesi konusunda bir karar alınmıştır. Bu çalışma çerçevesinde yaklaşık 120 bin metrekarelik bir alanda 400 civarında bir evle, parselle ilgili bir kentsel risk alanı ilan edildi. Bakanlık bu alanla ilgili geçen yılın sonunda bir çalışma yaptı ve bu çalışma doğrultusunda evlerin değerleri tespit edildi. Arsa değerleri tespit edilerek bir rakam ortaya çıktı ve halihazırda şu anda bu proje bakanlığımızda beklemekte. Bakanlığımız bununla alakalı iki türlü düşüncesi var. Birincisi burayı başka alana taşıyarak, kişilerine ev vermek suretiyle başka bir güzel alanda yaşamalarını sağlayıp kentsel dönüşüm çalışmasını burada yapmak. İkincisi de bu alanın komple kamulaştırılması ve parasını vermek suretiyle vatandaşlarımızı da razı etmek suretiyle bu alanda başka bir değişiklik yapmak gibi düşüncemiz var” dedi.

Meydana gelen olayın maddi hasarla atlatılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, evlerdeki hasarın giderilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi. 

Başkan Eroğlu’nun talimatları ile hasar meydana gelen evlerde onarım çalışması başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.