Türk mühendisten lego gibi makina

Türk mühendisten lego gibi makina

Teknopark İstanbul’da yerleşik Modüler Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş., elektrikli, çok amaçlı, dönüştürülebilir, internete bağlanarak otonom çalışabilen insansız iş makinası platformu ENOCH’u geliştirdi.

Teknopark İstanbul’da yerleşik Modüler Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş., elektrikli, çok amaçlı, dönüştürülebilir, internete bağlanarak otonom çalışabilen insansız iş makinası platformu ENOCH’u geliştirdi. Yüksek teknolojili, modüler yapılı bu yerli platform; otoyol dışı araçların, endüstriyel makinaların, inşaat ve tarım makinalarının yaptığı tüm işleri yapabiliyor.

Araç, afet ve yangın gibi tehlikeli alanlara acil müdahalelerde insansız olarak kullanılabiliyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patentlenen buluş için ABD ve Avrupa Birliği patent başvuruları da yapıldı.

Farklı sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayabilen tek bir iş makinası platformu olarak geliştirilen ENOCH, iki patent aldı. ENOCH, lego oyunundaki parçalar gibi türünü ve tipini kullanıcının ihtiyaçlarına göre kısa sürede değiştirebiliyor. İş makinası platformu, yangın ve afetlerde de insansız olarak kullanılabiliyor.

ENOCH, çeşitli modüllerin ve donanımların platforma eklenmesiyle 15-45 dakika aralığında farklı makinalara dönüşüyor. Eklenen modülleri tanıyıp, sistemi yapılacak işe göre otomatik olarak hazırlayan ENOCH, bu özellikleriyle; savunma, tarım, inşaat ve endüstri alanlarında kullanılıyor.

ENOCH firmamızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.