Türkiye ABD'den F35 Uçağı alıyor

Türkiye ABD'den F35 Uçağı alıyor

ABD Savunma Bakanlığı aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin satın aldığı 50 adet F35 uçağı amacıyla 3.7 milyar dolar ödemenin yapımcı şirket Lockeed Martin'e yapıldığını açıkladı.

Lockheed Martin, ABD dışındaki ülkeler amacıyla uçakları "nihai duruma gelmemiş kontrat" adı verdiği geçici bir aranjman kapsamında üretiyor. Bu ödeme şirketin ABD amacıyla uçak üretebilmesinin de önünü açıyor.

Pentagon'un Cuma akşamı yaptığı bildirime göre ödeme Türkiye amacıyla imal edilen dört adet F-35A, İngiltere amacıyla bir adet F-35B, İtalya amacıyla bir F-35A, Avustralya ve Hollanda amacıyla sekizer F-35A, Norveç amacıyla altı F-35A, ve başka ülkelere satış amacıyla 22 adet F-35A karşılığı yapıldı.

Pentagon bundan önceki alımlarda ABD hava kuvvetleri ve yabancı devletler amacıyla imal edilen F-35A tarzı uçak başına 102 milyon dolar ödemiş, Şubat ayında oluşturulan kontratta uçak başı fiyat 95 milyon dolara düşmüştü.

F-35 uçaklarının A tiplerinin yanı sıra kısa pistlerden ya da dikine kalkış yapabilen B tarzı ve uçak gemilerinden kalkabilen C tarzı modelleri üretiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.