Türkiye, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2

Türkiye, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Garanti Koza Arena’da yapılacak seri öncesi iki ülkenin takım kaptanları ve oyuncuları, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Mart ayında Mersin’de gerçekleşen maçta Güney Afrika’yı yenerek ikinci tura yükselen Türkiye, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup’taki ikinci maçını Belerus ile oynayacak. 17-19 Temmuz tarihleri arasında, İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Garanti Koza Arena’da yapılacak seri öncesi iki ülkenin takım kaptanları ve oyuncuları, basın mensuplarının karşısına çıktı.

AKKOYUN: "KAZANAN TARAF OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Türkiye Milli Takımı’nın kaptanı Haluk Akkoyun, 17-19 Temmuz tarihleri arasında oynanacak maçlarda taraftarların büyük desteğine ihtiyaç duyacaklarını, kazanan tarafın kendileri olacaklarına inandığını söyledi. Dört tekler, bir çiftler maçı üzerinden yapılacak seride, Marsel İlhan’ın her iki tekler maçını da kazanacağını düşündüğünü söyleyen Akkoyun, diğer oyunculardan gelecek bir galibiyetin kendilerine yeteceğini ifade etti.

İLHAN: "HAVA ŞARTLARI ETKİLEYİCİ OLACAK"
Yoğun sıcaklık nedeniyle hava şartlarının etkileyici olacağını söyleyen Marsel İlhan, Belarus’un kadrosundaki eski dünya çiftler 1 numarası Max Mirnyi'ye dikkat çekti. 19 yaşındaki Cem İlkel ise, ilk turda yaşadığı büyük heyecana rağmen iyi bir performans çıkardığını, bunu Belarus’a karşı da sürdürmek istediklerini belirtti.

Seyirci desteğine dikkat çeken Barış Ergüden, "Ev sahibi avantajımızı kullanarak bir üst tura adımızı yazdıracağımıza inanıyorum” dedi. Anıl Yüksel ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, üç gün boyunca sporseverleri Garanti Koza Arena’ya beklediklerini söyledi.

BELARUS SERİYE HAZIR
İstanbul’un büyüleyici bir şehir olduğunu belirten Belarus Kaptanı Vladimir Voltchkov, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Seriye ev sahipliği yapacak Garanti Koza Arena’nın etkileyici bir tesis olduğunu ifade eden Voltchkov, eğlenceli bir hafta sonunun kendilerini beklediğini ifade etti.
Basın toplantısında söz alan Belarus ekibinin oyuncuları Dzmitry Zhyrmont, Egor Gerasimov, Yaraslau Shyla ise sert zeminde iyi oynadıklarını ve İstanbul’a kazanmak için geldiklerini açıkladı.
Toplantı sonunda, seriye ev sahipliği yapacak Garanti Koza Arena’nın bulunduğu spor tesisi Koza World of Sports’un Genel Müdürü Yavuz Selek, Türk takımına plaket takdim etti ve başarı dileklerinde bulundu.
Davis Cup'ta maç programı ve takımlar ise şu şekilde:

17 Temmuz / 12.00
18 Temmuz / 13.00
19 Temmuz / 12.00

TAKIMLAR
TÜRKİYE

Kaptan: Haluk Akkoyun
Oyuncular: Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel

BELARUS
Kaptan: Vladimir Voltchkov
Oyuncular: Dzmitry Zhyrmont, Egor Gerasimov, Yaraslau Shyla, Sergey Betov, Max Mirnyi
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.