TÜRKİYE, REAL SOCİEDAD'I NİHAT KAHVECİ  SAYESİNDE SEVDİ..

TÜRKİYE, REAL SOCİEDAD'I NİHAT KAHVECİ SAYESİNDE SEVDİ..

Türkiye, Real Sociedad'ı onun sayesinde sevdi.. bir ara yani 2003 yılında Ülkemizin büyük çoğunluğu Real Sociedad taraftarı olmuştu.

2002-2003 sezonunda Real Sociedad 76 puan toplayıp, 78 puan toplayan Real Madrid'in ardından La Liga'yı 2. sırada bitirmişti. Nihat Kahveci 2002-2003 sezonunda La Liga'da atmış olduğu 23 golle fenomeno Ronaldo ile birilikte gol krallığında Roy Makaay'ın gerisinide kalmış ve gol krallığı yarışında sezon biterken 2. Sırada yer almıştı. Sezon biterken, Real Sociedad ligi 2. sırada bitirmiş ve Nihat Kahveci gol krallığında 2. sırada yer almış içimizde buruk bir sevinç vardı fakat büyük gurur duymuştuk.

2003-2004 sezonunda Real Sociedad formasıyla La Liga'da 14 gol atmıştı.

2004-2005 sezonunda Real Sociedad formasıyla lige çok iyi giriş yapmış ve 23 maçta atmış olduğu 13 golle krallık yarışında zirvede yer alıyordu.. büyüleyici performansı, dönemin Chelsea teknik direktörü Mourinho'yu etkilemiş ve Mourinho, Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich'e " Nihat Kahveci'yi önümüzde ki sezon kadromda görmek istiyorum" demişti. Rus milyarderi Roman Abramovich'in 2005-2006 sezonunda transferde ki ilk hedefi olmuştu..

Büyülü performansını sürdürürken korkulan oldu ve La Liga'da gol kralı olacağı sezonda ve henüz ligin bitmesine 15 hafta kala ağır sakatlık geçirerek Sahalardan 6 ay'dan fazla uzak kalmıştı ve sakatlığından dolayı Chelsea'ye transferi yatmıştı.

Bitti futbol oynayamaz denilen bu sefer 2007-2008 sezonunda Villareal formasıyla sahneye çıkıyor ve La Liga'da 18 gol atarak sezonu iyi bir istatistikle kapatıyordu.

2008-2009 sezonu başında tekrar sakatlanan ve üst üste yaşadığı sakatlıktan dolayı artık İspanya kariyerine son veriyor ve 2009-2010 sezonunda Ülkemizde futbol yaşantısını Beşiktaş'ta sürdürme kararı almıştı.

Yasadıgı ağır sakatlıklara rağmen İspanya'da efsane olarak anılan bir isim. Eğer ağır sakatlıklar geçirmeseydi, dop dolu bir kariyer belki de kariyerine şampiyonlar ligi şampiyonluğu ekleyecek bir isimdi. Ülkemizi Avrupa'da temsil etmiş ve temsil ederken gurur duymamızı sağlamış ve milli takımımıza önemli katkılar vermiş bir değerdir Nihat Kahveci. Yaşattığın gurur ve onur için Teşekkürler Nihat Kahveci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.