TÜRKİYENİN İLK YERLİ VE MİLLİ TRAMVAYI : İPEKBÖCEĞİ

TÜRKİYENİN İLK YERLİ VE MİLLİ TRAMVAYI : İPEKBÖCEĞİ

Durmazlar’ın İpekböceği adını verdiği tramvayıdünyanın 7’nci tramvay markası. Makine sektöründe global bir marka Durmazlar. ABD’de uzay roketlerinin yakıt deposu onun ürettiği makinalarla yapılıyor.

Durmazlar’ın İpekböceği adını verdiği tramvayı dünyanın 7’nci tramvay markası. Makine sektöründe global bir marka Durmazlar. ABD’de uzay roketlerinin yakıt deposu onun ürettiği makinalarla yapılıyor. Karayipler’deki Turks ve Caicos Adaları’nda bile makineleri kullanılıyor. Makinenin devi Durmazlar bununla yetinmiyor, 2013 yılında tramvay üretimine başlıyor. Tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ve işçiliği, ASELSAN tarafından geliştirilen çekiş sistemi, % 60 yerlilik oranı ile Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği bugün, Bursa yollarında yolcularını taşıyor.

Durmazlar daha sonra Panorama tramvay markasını üreterek yurt dışına pazarlamaya başladı. Durmazların ürettiği Tramvaylar şimdi İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Samsun’da hizmet veriyor. Yurt dışında Polonya ve Romanya’da hizmet veriyor.

İpek Böceği Tramvay Özellikleri:

Enerji Tipi: 750V DC
Ortalama Hız: 50 km/h
Ray Genişliği : 1435 mm
Boş Ağırlık: 39,3 ton
Uzunluk: 28 m
Genişlik: 2,46 m
Yükseklik: 3,60 m
Yolcu Kapasitesi: 282

Sanayimizin milli kahramanı Durmazları tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Dr. İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.