Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

ÜRETİM YARIŞI DEĞİL, LÂF YARIŞI YAPILIYOR.

ÜRETİM YARIŞI DEĞİL, LÂF YARIŞI YAPILIYOR

Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmış ülkeler, üretim yarışı içindedirler. Sürekli üretim ve istihdamı nasıl daha iyi hale getiririz diye bilimsel gerçeklere uygun plân ve proje dahilinde aralıksız olarak çalışırlar. M.Akif ERSOY'un; " İşleri dinimiz gibi, dinleri işimiz gibi" dediği gerçek bu olsa gerektir.

Bütün geri kalmış ülkelerle beraber müslüman ülkeler de, edebiyat ayyuka çıkmıştır. Zira mal değil söz üretiyoruz, lâf üretiyoruz. Bu konuda mahiriz. Tarihimizde de bununla ilgili örneklerle doludur.

31 Mart yerel seçimlere gidiyoruz. Seçim meydanlarında üretimden ziyade siyasiler, birbirime lâf yetiştirme yarışında olacaklardır. Kimin sesi daha gür çıkar, lâf yarışında önde işi götürürse daha çok oy alacaktır. Tabi ki, iktidar sahiplerinin avantajları daha çok olduğundan diğer partilere göre sesleri çok daha gür çıkacaktır. Geniş halk kitlelerine, geçmişte olduğu gibi, seslerini daha iyi duyuracaklardır.

Bizim çok değerli halkımız da lâf yarışında öne geçen siyasileri sever. Halkımız kendi dilinden konuşanı, halkın değerlerine sözde saygı duyan siyasileri, oy uğruna fakir sofralarda oturanı, meydanları konuşmalarıyla inletenleri, rakiplerini izlediği politıkalarla ekarte etmesini bilenleri, her lâfa lâf yetiştiren siyasilere çok prim veriyor. Ne yaptıklarından çok, neler konuştuklarına bakarlar.

Para isteyenlere para musluklarını, lâf isteyenlere de lâfın danıskasını verenlerin iktidarı uzun olur bizim memleketlerde. Eğer böyle olmasaydı meydanlarda verilen sözlerin hesabını sorardı milletimiz. Hesap sorma işi demokrasilerde sandıkta olur. Verilen sözlerin çok azını yerine getirenlere her seçimde bu aziz millet tekrar referans veriyor. Çeşitli platformlarda yapılan konuşmaların ve verilen vaatlerin tam tersi yapıldığı halde aziz milletimizin ekseriyetinin teveccühü mevcut iktidardan yana olduğu aşikârdır. Bu aziz millet sağduyuludur, keramet ehlidir, ön görüsü isabetlidir, feraset sahibidir. Takdirine saygı duymasanız da boyun eğmek zorundasınız. "Durmak yok, yola devam" sloganıyla iktidar, muktedirliğini devam ettirmektedir. Milletimizin oyunu alarak demokratik yollarla iş başında uzun yıllardan beri kalmayı başaran AK parti hükümeti bu konuda dünya şampiyonudur.

. Tahminim odur ki 31 Mart yerel yönetimlerin seçiminin de şampiyonu Ak parti ve dolayısıyla Cumhur İttifakı olacaktır. Cumhurbaşkanımızın sağlığı yerinde görünüyor. Sesi salonlarda ve meydanlarda gür çıkıyor. Yaşına rağmen dinleyenleri coşturuyor, alkışlatıyor. Konuştuğunda insan, tam da benim istediğim gibi konuşuyor diyebiliyorsunuz. Ana muhalefet lideri konuşunca, kendinizi yabancı ülkede hissediyorsunuz ya da, bu adam Türkiye'de yaşamıyor mu acaba dersiniz. Büyük Türk milletinin nabzını ve değerlerini hiç önemsenmeyen bir fotoğraf sunuyorlar millete. Her şeye rağmen ana muhalefetin büyümemesi halkımızın dünyasına, fikriyatına, değerlerine vakıf olamamalarındandır.

Cumhur İttifakı başta Istanbul olmak üzere bir çok büyük şehrin yerel yönetimini CHP' den alacaktır diye düşünüyorum. Yazımın başlığında da belirttiğim gibi, muhalette sadece laf var, iktidarda lâfın yanında biraz da icraat var olduğunu görüyoruz. Boş tenekeden çok ses çıkar misali, ana muhalefet boş teneke misali, çok ses çıkarma var, milletimizin değer bulmadığı, fakat kendilerince değerli buldukları konuları sürekli milletin önüne servis ediyorlar. O yüzden muhalefet yıllardan beri hükümet olamıyor.

Diğer küçük partiler ise sinek avlıyor durumdadır. Saadet Partisi 20 yılda oyunu yüzde bir seviyelerinde tutmayı başarmıştır. Ben bu durumu Ak Parti'nin sigortasıdır Saadet Partisi, diye okuyorum. Bu cümleyi kurduğum yerlerde millet şaşırıyor. Ben bu tezimle ilgili kompozisyon yazarım ama bu sayfa ona müsait değildir. YRP sözde güzel muhalefet yapıyor görünüyor, lâkin Ak pardi iktidarı ne zaman dara düşse hemen imdatına koşuyor. Nereye hizmet ettiğine doğrusu akıl erdiremedim. İyi Parti'nin hali ortadadır. Arka plâna baktığınız zaman Ak parti ve hükümetinin arka bahçesi durumundadır. Bu manzarayı milletimiz çok iyi okumaktadır. Bu bakımdan yapılan kamuoyu araştırmalarında en büyük parti Karasızlar Partisidir, İkinci Parti Ak partidir. Milletimiz her şeye rağmen hizmet üretenleri değil lâf üretenleri iktidata taşıyacaktır diye düşünüyorum. Bu vesile ile Miraç Kandiliniz mübarek olsun. Selâm ve Dua ile ..

06.02.2024

Balmuallimin

Kaleminden...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.