Uzatmalarda Burak'ın penaltı golü ile kazandık

Uzatmalarda Burak'ın penaltı golü ile kazandık

A Milli Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu sekizinci maçında Letonya'ya konuk oldu.

Grupta son 5 maçta sadece 1 galibiyet alan milli takım, Letonya karşısında son saniyede bulduğu golle 2-1 kazandı.
Stat: Daugava

Hakemler: Andreas Ekberg, Fredrik Klyver, Stefan Hallberg (İsveç)

Letonya: Roberts Ozols, Kaspars Dubra, Antonijs Cernomordijs, Eduards Emsis, Roberts Savalnieks, Raivis Jurkovskis, Alvis Jaunzems, Arturs Zjuzins, Roberts Uldrisis, Vladislavs Gutkovskis, Andrejs Ciganiks.

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Berat Özdemir, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz.

Maç Anlatımı:

90+10'

Maç az önce sona erdi.

90+9'

Gol! Burak Yılmaz (Türkiye) sinir harbini kazanıyor ve sol alt köşeye yaptığı durdurulması imkansız penaltı vuruşunun sonucunda kaleci Roberts Ozols mağlup oluyor.

90+8'

Burak Yılmaz (Türkiye) penaltı vuruşunu kullanmak üzere!

90+8'

Türkiye Milli Takım oyuncuları hakemin VAR incelemesi sonrası PENALTI kararı vermesinden dolayı seviniyorlar!

90+7'

Hakem Andreas Ekberg VAR işareti yapıyor ve pozisyonun Türkiye lehine penaltı olup olmadığını kontrol edecek. Bakalım nasıl bir karar çıkacak!

90+6'

Cengiz Ünder (Türkiye) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor, ancak topa istediği şekilde vuramıyor ve top büyük bir farkla soldan dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Letonya şimdi kale vuruşunu kullanacak.

90+5'

Ceza sahası içinde bir arbede yaşanıyor, ancak hakem Türkiye oyuncularının penaltı itirazlarını dinlemiyor. Oyun devam ediyor.

90+3'

Serdar Dursun (Türkiye) çok önemli bir fırsatı kaçırıyor! Oyuncu ceza sahası içinde kendisine bir boşluk yaratıyor ve sol alt köşeye oldukça güzel bir vuruş yapıyor, ancak kaleci Roberts Ozols harika bir kurtarışla bu topu çıkartıyor.

90+3'

Bu şut kaleci için büyük bir tehdit oluşturmuyor. Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) tarafından çekilen şut rakip defans tarafından engellendi.

90+2'

Bu pozisyonda sarı kart kaçınılmaz. Roberts Ozols (Letonya) sarı kart görüyor.

90+1'

4 dakikalık uzatma oynanacak.

89'

Türkiye köşe vuruşundan bir gol şansı yakalıyor, ancak bu tehlikeyi yerine bir müdahalede bulunan defans oyuncusu uzaklaştırıyor.

88'

Zeki Çelik (Türkiye) serbest vuruştan gelen topu altı pas içinde kontrol ediyor, ancak yaptığı vuruş defanstan dönüyor ve golü atamıyor.

87'

Igors Tarasovs (Letonya) bu hareketinin karşılığında kart görmeyeceğini düşünse de, hakem sarı kartını gösteriyor.

86'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) köşe vuruşunu kullanacak.

86'

Cengiz Ünder (Türkiye) kendisine gönderilen isabetli pasta topu kontrol ediyor ve kaleciyle karşı karşıya kalıyor; oyuncu topu sağ direğe doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan Roberts Ozols uzanarak bu şutu çıkartıyor. Türkiye köşe vuruşu kullanacak.

85'

Halil Dervisoglu (Türkiye) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor, ancak top zararsız bir şekilde sağdan dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Letonya kale atışını kullanacak olan taraf.

84'

Rıdvan Yılmaz (Türkiye) ceza sahasına çok güzel bir orta yapıyor. Rakip defans topu güvenli bölgeye uzaklaştırmayı başarıyor.

84'

Raimonds Krollis (Letonya) ceza sahasının hemen dışından sert bir vuruş yaptı, ancak top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.

81'

İşte oyuncu değişikliği. Vladislavs Gutkovskis oyundan çıkarken, Dainis Kazakevics oyuna girecek olan Raimonds Krollis (Letonya) yanında taktik veriyor.

80'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) topu kaleye gönderiyor, ancak top gökyüzüne doğru gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Letonya şimdi kale vuruşunu kullanacak.

77'

Korner. Köşe gönderine doğru ilerleyen Cengiz Ünder (Türkiye) atışı kullanmak için hazırlanıyor.

76'

Gol! Cengiz Ünder tarafından ceza sahasına havadan gönderilen güzel pasta Serdar Dursun (Türkiye) topla buluşuyor. Oyuncunun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşuna kaleci Roberts Ozols müdahale edemiyor ve top kalenin sol tarafından ağlarla buluşuyor. 1:1.

74'

Stefan Kuntz oyuncu değişikliği yapmaya hazırlanıyor. Kerem Aktürkoğlu yerine Halil Dervisoglu (Türkiye) oyuna giriyor.

73'

Teknik direktör oyuncu değişikliği yapmaya karar veriyor ve Alvis Jaunzems çıkarken Daniels Ontuzans (Letonya) oyunda.

72'

Türkiye korner kullanacak.

70'

Gerçekten büyük şanssızlık. Merih Demiral (Türkiye) tarafından verilen pas şanssız bir şekilde rakip hücum oyuncularından birisine gidiyor ve pozisyon golle sonuçlanıyor. Skor 1:0 oluyor.

65'

Stefan Kuntz bir değişiklik yapmaya karar veriyor. Rıdvan Yılmaz (Türkiye), Caner Erkin yerine oyuna giriyor.

65'

Orkun Kökçü için maç bitti, taze kan olarak Serdar Dursun (Türkiye) oyuna giriyor.

62'

Andreas Ekberg düdüğünü çalıyor ve hücumda olan Eduards Emsis (Letonya) tarafından yapılan faulü belirliyor. Hakemin kararı doğru. Türkiye bir serbest vuruş kazanıyor.

61'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) vuruşunu yapıyor, ancak vuruş başarılı olmuyor ve top üstten dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Letonya kale atışını kullanacak olan taraf.

60'

Dainis Kazakevics takımının oyun planında bir takım değişiklikler yapmaya karar veriyor. Oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Roberts Uldrikis sahayı terk ederken Martins Kigurs (Letonya) oyuna giriyor.

60'

Oyuncu değişikliği hazırlığı. Arturs Zjuzins oyundan çıkıyor ve yedek kulübesinden Igors Tarasovs (Letonya) oyuna giriyor.

60'

Arturs Zjuzins (Letonya) sert bir müdahalede bulunuyor. Hakem düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor. Türkiye takımı lehine serbest vuruş kararı verildi.

57'

Burak Yılmaz (Türkiye) yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kart görüyor ve maçın geri kalanında daha dikkatli olması gerekiyor.

55'

Caner Erkin (Türkiye) rakibinden topu almak için çok sert bir hareket yapıyor ve Andreas Ekberg düdüğünü çalıyor. Letonya serbest vuruş kullanacak.

53'

Cengiz Ünder (Türkiye) güzel bir vuruş yapıyor, ancak rakip defans arasından geçemeyen top engellendi.

53'

Kaspars Dubra (Letonya) ceza sahasının hemen dışından çok tehlikeli bir pozisyonda şutu çekiyor ancak topu defans oyuncusu engelliyor.

51'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) orta mesafeden serbest vuruşu kullanyor, ancak top az farkla soldan dışarı gidiyor! Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Letonya kale atışını kullanacak olan taraf.

50'

Andrejs Ciganiks (Letonya) hakeme karşı sesini yükseltiyor ve sarı kartı görüyor. Oyuncu hakeme karşı hiç de uygun olmayan bir tutum sergiledi.

48'

Havadan yapılan ortada topu ceza sahasında yalnız kalan Roberts Uldrikis (Letonya) kontrol ediyor ve harika bir dokunuş yapıyor. Roberts Uldrikis (Letonya) topu kalecinin üzerine gönderiyor. Kaleci topu zorlanmadan kontrol ediyor.

46'

İkinci yarı ile birlikte karşılaşma yeniden başladı.

45+2'

Hakem düdüğünü çaldı ve iki takım da soyunma odasına yöneldi. İlk yarı sona erdi.

45'

Dördüncü hakem 1 dakikalık uzatma gösteriyor.

44'

Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) açık bir faul yapıyor ve bu faulü gören Andreas Ekberg düdüğünü çalmakta tereddüt etmiyor. Letonya frikik kullanacak.

42'

Şimdi Letonya köşe vuruşu kullanacak.

42'

Roberts Savalnieks (Letonya) serbest vuruşu kullanıyor,ancak ceza sahasına havadan gönderilen pas defans oyuncusu tarafından uzaklaştırılıyor. Yardımcı hakem köşe gönderini gösteriyor, Letonya köşe vuruşu kullanacak.

41'

Zeki Çelik (Türkiye) rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından faule sebebiyet veriyor. Letonya bir gol şansı yakalamalarına yardımcı olacak bir serbest vuruş kazanıyor.

40'

Andrejs Ciganiks (Letonya) sert bir faul yapıyor. Andreas Ekberg düdüğünü çalarak oyunu durduruyor. Türkiye serbest vuruş kazanıyor.

37'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) yaptığı müdahale ile topu rakibinden söküp almaya çalışıyor, ancak top yerine rakibinin ayağına dokunuyor ve faul yapıyor. Hakem düdüğünü çalarak oyunu durduruyor. Letonya frikik kazanıyor.

35'

Burak Yılmaz (Türkiye) kısa mesafeden kullandığı serbest vuruştan harika bir şut çıkartıyor! Ancak oyuncunun şutunda top az farkla üstten dışarı gidiyor.

34'

Andreas Ekberg düdüğünü çaloyor, Arturs Zjuzins (Letonya) faul yapıyor. Türkiye tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

33'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) ceza sahasının hemen dışından sert bir şut çekiyor, ancak bu defans tarafından engellenen bu vuruş kaleci için büyük bir tehdit oluşturmadı.

32'

Roberts Savalnieks (Letonya) başarısız bir köşe vuruşu kullandı.

32'

Roberts Savalnieks (Letonya) sıyrılmaya çalışıyor, ancak rakip oyuncu engel oluyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgileri terk etti. Letonya köşe vuruşundan golü bulmaya çalışacak.

30'

Türkiye köşe vuruşundan bir gol şansı yakalıyor.

30'

Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) tarafından kullanılan korner tehlikeyi kolayca uzaklaştıran rakip defans için bir sorun yaratmadı. Türkiye köşe vuruşu kazandı.

29'

Cengiz Ünder (Türkiye) köşe vuruşunda topu ceza sahasına doğru gönderiyor, ancak defans oyuncuları araya giriyor. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe vuruşunu işaret ediyor. Köşe vuruşu Türkiye tarafından kullanılacak.

29'

Orta hakem köşe gönderini gösteriyor, Türkiye köşe vuruşunu kullanacak.

25'

Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) önemli bir gol pozisyonu yakalıyor. Oyuncu yakaladığı boşlukta uzak mesafeden şansını deniyor ve yaptığı vuruşla topu sağ alt köşeye gönderiyor. Oyuncunun güzel vuruşunu kaleci Roberts Ozols harika bir kurtarışla çıkartıyor!

24'

Merih Demiral (Türkiye) tehlikeli bir müdahalede bulunuyor. Andreas Ekberg düdüğünü çalarak faulü veriyor. Letonya serbest vuruştan şansını deneyecek.

21'

Andrejs Ciganiks (Letonya) topun başında.

19'

Bu vuruş pek iyi bir sonuç vermedi. Caner Erkin (Türkiye) ceza sahasının kenarından şansını deniyor, ancak kalenin ortasına yaptığı bu zayıf vuruşu kaleci Roberts Ozols çok kolay bir şekilde çıkartıyor.

18'

Hakem köşe vuruşunu işaret ediyor, Türkiye bu vuruşu kullanacak.

17'

Burak Yılmaz (Türkiye) iyi bir şut çıkartıyor, ancak top defans oyuncusuna çarpıyor. Kaleci için tehdit oluşturmayan bir şut daha. Türkiye köşe vuruşu kullanacak.

16'

Roberts Savalnieks (Letonya) oyunu köşe vuruşuyla yeniden başlatacak.

16'

Vladislavs Gutkovskis (Letonya) takım arkadaşlarından birisini topla buluşturmak için havadan bir orta yapmak istiyor. Ancak rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Top dışarıda. Letonya köşe vuruşu kazanıyor.

15'

Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) tarafından ceza sahasına gönderilen ortada herhangi bir tehlike oluşmuyor, dolayısıyla ilginç bir pozisyonun oluşması için biraz daha beklemek zorunda kalacağız.

13'

Caner Erkin (Türkiye) taç çizgisi yakınlarından hiç tereddüt etmeden güzel bir orta yapıyor. Ancak oyuncu bu ortayla hiçbir takım arkadaşını topla buluşturamıyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Letonya kale atışını kullanacak olan taraf.

13'

Andreas Ekberg oyunu durduruyor. Letonya takımından bir oyuncu topu alıyor, ancak oyuncunun bu hareketi hakem tarafından faul olarak değerlendiriliyor. Türkiye lehine serbest vuruş kararı veriliyor.

11'

Roberts Savalnieks (Letonya) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza sahasına orta yapıyor, ancak buna hazırlıklı olan rakip defans topu kolayca uzaklaştırıyor.

11'

Letonya tarafından kullanılan orta mesafeli serbest vuruşta top defans oyuncusu tarafından uzaklaştırılıyor. Korner. Letonya bu duran top fırsatından yararlanmaya çalışacak.

9'

Letonya köşe vuruşunu kullanıyor, ancak kornerden gol bulma hayalleri defansın topu uzaklaştırmasıyla son buluyor.

8'

Antonijs Cernomordijs (Letonya) köşe vuruşunda topla buluşuyor, ancak yaptığı kafa vuruşunda top çıkartılıyor. Letonya köşe vuruşu kazanıyor. Rakip takım bir tehlikeyle daha karşı karşıya.

8'

Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor. Letonya köşe vuruşu kazanıyor.

7'

Arturs Zjuzins (Letonya) ceza sahasının dışından şutunu çekiyor, ancak oyuncunun bu şutu engelleniyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgiyi geçti. Letonya lehine köşe vuruşu kararı verildi.

6'

Kaspars Dubra (Letonya) takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamak istiyor, ancak fazla hızlı bir pas gönderiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Türkiye şimdi kale vuruşunu kullanacak.

3'

Alvis Jaunzems (Letonya) hakemin sabrını deniyor ve hakem Andreas Ekberg daha önceki sert müdahaleden dolayı sarı kartını gösteriyor.

1'

Maç başladı, keyifli bir maç izleyeceğimizi umuyoruz!

Türkiye Milli takım oyuncuları başlama vuruşunu yapacak.

Bugün maçı Andreas Ekberg yönetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.