Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

UZAYDAN DÖKÜLEN TEMENNİLER

Allah, hiç kimseyi çok ‘itibarlı’ biri iken, ‘itibarsız’ biri haline getirmesin.

Ey gönül! Etme eyleme. Yolları artık yol eyleme... Kendini artık perişan eyleme.

Keşke bazıları gibi herkes 'aciz birer kul' olunabilse... Aciz kullara selam olsun.

Şu âleme gelmiş güzel insanlar birer birer gidiyor... Rahmet ile gitsinler ebedi âleme...

Rabb'im aklıma mukayyet ol! Katilleri, canileri, bölücüleri ve din düşmanlarını savunmak kimlere kaldı...

Hırs, kin ve ihtirasları sebebiyle, 'ben kazanamam ama o kaybetsin' diyenlerin şerrinden Allah'a sığınırım.

Gaflete düşmemek ve her anımızın birer imtihan sorusu olduğunu unutmamak gerek… Rabb’imiz hepimizi gafletten korusun.

Yeni öğrendim. Var ya… Sahibine diş bileyen ve hırlayan köpek, ya sokak itidir ya da düşmanın yalıyla avunan bir hayvandır.

Başkalarının ‘mutsuzluğundan mutlu olan insanlar’la birlikte aynı havayı solumak ne kötü... Rabb’imiz bizleri onlardan korusun.

Hani diyorum; ağlamak da nasip işi... Bazen içinden ağlamak gelir ama ağlayamazsın… Acısı sızısı olmadan gözyaşı dökebilenlere ne mutlu...

Tebessüm, külfetsiz ve maliyetsiz bir ibadettir yani sadakadır. Hani demem odur ki; vesile bulup tebessüm edildiğinde, ‘güzelleşmeyen’ yüz yokmuş.

Hayır, hayır... İnsan, eğer 'insansa' hayatın hangi alanında olursa olsun, ‘aç-gözlü’ olmamalı... Rabb’im bizleri açgözlülerin şerrinden korusun.

Hayatın hangi alanında olursa olsun ‘İhanet'in hiç bir şekilde ‘mazeret'i ve ‘gerekçe'si olamaz... Allah insanımız ve milletimizi hainlerden korusun.

Bir zamanlar ‘ihtişamla’ yürürken, şimdilerde ‘sıfırı tüketen’ insanlara yazıklar olsun... Allah, onlara da feraset versin. Olup bitenlerden ‘ders’ alsınlar.

İnsanlar, doğuştan ‘insan’ olarak doğarlar ve öyle olurlar ama bazıları ölünceye kadar, hiçbir zaman ‘adam’ olamaz. Allah, hiç kimseyi onlardan eylemesin.

Haberiniz var değil mi? Her canlı, hiç kimsenin bilmediği ‘O Diyar’a gidecek, kimisi güzel amellerle, kimisi de kötülerden olarak... Rabb'im bizleri iyilerden eylesin.

Kendilerine at gözlüğü takanların, bu gözlüğü çıkarmadıkları sürece, başkalarının gösterdikleri dışında hiç bir gerçeği göremezler. Rabb’im feraset ihsan eylesin.

Öğrendim ki; ‘hayvandan insan’ olmazmış ama ‘insandan hayvan’ olurmuş... Bu gerçeği öğrenmek biraz geç oldu ama... Rabb’im bizleri ‘insan’ olarak muhafaza eylesin.

Fikrini ve düşüncelerini açıklayan insanlardan korkmayın. Tehlikeli olanlar, bunları yapmayan ‘sinsi’ insanlardır. Allah insanımızı sinsi davranan varlıklardan korusun.

Bir zalimin zalimliği, kendisinden sonra daha zalim birinin gelmesiyle ortadan kalkmaz. Zalim her zaman ve mekânda zalimdir. Allah bizleri zalimlerin zulmünden korusun.

Hani demem o ki; Her insanoğlu ölümlüdür. Bu durum hayatın mutlak gerçeğidir. Bunun istisnası yoktur. Bu durumu herkes bilir... Ama gel gör ki; 'bulunması gereken' yerde bulunduğunun, 'bulunmaması gereken' yerde de bulunmadığının pek farkında olmaz... Rabb’im, insanımıza ‘olması gereken yerde’ olma imkânı versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.