Van’da belediye binası yıkıldı çilesi kaldı

Van’da belediye binası yıkıldı çilesi kaldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan ağır hasarlı Eski Belediye İş Merkezi yıktırıldı ancak aradan aylar geçmesine rağmen enkaz kalıntıları ve çöpler olduğu gibi duruyor.

İş merkezinin bulunduğu yolun büyük bir bölümü enkaz kalıntılarından dolayı kullanılamıyor.

Van’da 2011 yılında yaşanan deprem felaketinde ağır hasar alan ve yıllardır tehlike oluşturan Eski Belediye İş Merkezi'nin yıkımının üstünden aylar geçmesine rağmen enkazdan kalan hafriyat ve çöplerin kaldırılmaması ve yolun bir şeridinin bozuk halde bırakılması tepki çekiyor.

İpekyolu ilçesi S. Mehmet Efendi Sokağında bulunan bina uzun süre yıkılmadığı için tepki çekerken şimdi de hafriyat ve çöp kalıntılarından dolayı tepkilere yol açıyor. Şehrin göbeğinde kötü görüntü oluşturmasının yanı sıra bina önünde bulunan yolun büyük bir bölümüne zarar verilmesi de araç sürücüleri ve yayalara sorun çıkarıyor.

Bina yıkılmadan önce çift şerit olarak kullanılan yol şuan tek şeride düşürüldü. Orta refüj ve yolun diğer şeridi binanın yıkımı esnasında zarar gördü. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen onarım yapılmaması esnaf ve vatandaşlardan tepki çekiyor.

Daha önce Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait 563,75 metrekarelik hissenin satışa çıkarılmasına tepki gösteren civardaki esnaflar, bu alanın yeşil alan ya da katlı otopark yapılmasını istemişti. Cumhuriyet Caddesi’ne yakın konumdaki şehrin en işlek sokaklarından olan alanda bu istekler bir tarafa yoldaki hasar ve çöpler dahi kaldırılmadı.

Sokaktaki esnaflar ile vatandaşlar, buranın bir an önce temizlenmesi ve yolun onarılması gerektiğini dile getirdi.

Suat Tink

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.