Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

YENİ DÜNYADA SİSTEM ARAYIŞI

M.İkbal'in dediği gibi:

"İslam Peygamberi, eski dünya ile yeni dünyanın ortasında durmuş görünüyor. O, bildirmiş olduğu Vahyin kaynağı bakımından eski dünyaya, fakat bildirmiş olduğu Vahyin ruhu bakımından yeni dünyaya aittir."

Türkiye dahil, âdil ve yaşanılabilir bir sistem arayışı içinde olan günümüz dünyasının, Hz.Peygamber Aleyhisselam'ın getirdiği "İlahî Vahy"e bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var.

Eyvah ki, sadece formel ritüellere dönüştürülmüş sınırlı ibadetlere mahkûm edilen Vahyin, insanlığı tümüyle kuşatan ve hayatın her alanına dokunan yönleri raflarda bekletiliyor!..

İşin en hazin tarafı da, tıpkı Hristiyanların kurtarıcı olarak Hz.İsa Aleyhisselamı beklediği gibi, günümüz Müslümanları da, raflarda bekletilen vahyi yani Kur'an hakikatlerini hayatlarına indirmek yerine, kurtarıcı olarak "Mehdi"yi beklemeleridir.

"Ol mâhiler ki deryâ içredir,

deryayı bilmezler..."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.