Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

YRP BELEDİYE BAŞKANLARI TANITIM PROĞRAMI

YRP BELEDİYE BAŞKANLARINI TANITIM PROĞRAMI

Pazar günü Samsun Atakum' da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda YRP'nin belediye başkanları tanıtıp proğramı vardı. Toplantıya YRP Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da katıldı. Tanıtım proğramına izleyici olarak ben de katılma imkânı buldum. Bu yazımda tanıtım proğramındaki izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Tarafsız bir değerlendirme yapmak en elzem olanıdır. Benim hiç bir partiyle dirsek temas halinde değilim. Kimseden bir beklentim de yoktur. Kimseye diyet borcum da yoktur. Sadece yazdıklarımı doğru anlaşılacak şekilde yazıyor, doğru bildiklerimi sosyal medyada da olsa yazıp paylaşmanın en azından nafile bir ibadet olduğuna inanıyorum. Birileriyle oturup dedikodu yapmaktansa kalemi eline alıp duygu, düşünce, tecrübe ve bilgilerimizi yazıya dökmek daha hayırlıdır diye düşünüyorum.

Tertip edilen proğrama belirtilen saatten bir saat önce gittim. Spor salonunu daha önce gezmiştim. Nihayette burası kapalı spor salonudur. Alana üç- beş yüz tane beyaz sandalye konulmuştu. Alanı izleme koltuklarının, oturma yerlerinin tamamına nerde ise parti bayrakları ve aday resimleriyle kaplanmıştı. Adayların her birinin posterleri spor salonunun içine herkesin göreceği şekilde tavana yakın yerden gergin şekilde çekilen kalın halatlara asılmıştı. Posterlerdeki isimlere baktığımda sadece iki ismi tanıyordum. Biri büyük şehire aday gösterilen Adem Güney, diğeri ise İlkadım' a aday gösrerilrn Kemalettin Tangal'dı. Kemalettin'i ve ailesini otuz yıldan beri tanıyorum.

. Burada her oturacağın üzerine parti bayrağı ve aday resminin konulmasını doğru bulmadım. Belki bir kaç bin tane bayrak basılmış on binlerce lira harcanmıştı. Ayrıca salonun her tarafı YRP'nin parti bayraklarıylâ donatılmıştı. Bu durum tamamiyle israftan ibarettir. Propram bittikten sonra o bayraklar daha bir yerde kullanılmayacaktır. Bu bayrakkarın yanında adayların resimleri de vardı. Bazı adayların resimleri yerlere serilmiş, millet farkında olmadan resimleri çiğniyordu. Bu tür tanıtımlar bence modası geçmiş, israftan başka hiç bir şey ifade etmeyen şeylerdir. Adayların resimleri ve parti bayraklarını çok basıp sokakları doldurmak oyu artırmaz. Bu dijital ortamda farklı tanıtım imkânları sunulabilir.

Salon tahminim iki-üç bin kişilikti. Doğrusunu söylemek gerekirse salonun ancak yarısı dolmuştu. Genel başkan salona yarım saat geç gelmişti. Salona girişte heyecan düşüktü. Kürsüdeki sunucu bütün çabasına rağmen izleyicileri heyecana getiremedi. Belli bir grup tarafından bolca " Mücahit Erbakan" sloganları atıldı.

İlk önce Yrp il başkanı konuşmacı olarak kürsüye geldi, ardından teşkilat başkanı kısa bir konuşma yaptı. Adaylardan sadece Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem GÜNEY Bey konuştu. Otuz seneden beri kendisini tanırım. Otuz yıl önceki kibirli duruşu halâ üzerindeydi. Düşük profilli bir konuşma yaptı. Konuşmanın özeti gençler ve kadınlar üzerinde idi. Elle tutulur hiç bir proje ortaya koyamadı. Yapacağız, edeceğiz cümleleri kurduğunda aklıma yıllarca AK Parti içerisinde etkin konumda iken neden yapmadınız? sorusu aklıma geldi. Söyledikleri bana inandırıcı gelmedi.

Daha sonra Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan kürsüye geldi. Her zaman olduğu gibi en az konuşmanın 10 dakikası hazirunu selâmlamakla geçti. Akıcı ve sakin konuşmasıyla dikkati çekti. Ses sistemi ayarsızdı. Konuşmacının görüntüsü dev ekranlara aktarılmadığından ve ses ayarının iyi olmamasından dolayı salonun bir çok yerinden söylenenler iyi anlaşılmıyordu, genel başkan iyi görülmüyordu.

Şekilsel izlenimden çok, konuşmanın ve vaatlerin önemi vardır. Dr. Erbakan TV ekranlarında ve diğer yerlerde yaptığı konuşmanın motamot aynı konuşmayı yaptı. Samsun'a özgü bir cümle kurmadı. Özet olarak; emeklilerin maduriyetinden, ekonominin bozukluğundan, denk bütçenin öneminden, faizin zararlarından, vatanın öz kaynaklarının harekete geçirilmesi gerektiğinin öneminden, makam ve mevkilerin emanet olduğundan, halka hizmet Hak'ka hizmet olduğunfan bahsetti. Bu konuları açıklarken 54. Hükümetten örnekler verdi. 2028 yılındaki genel seçimde iktidara aday parti olacaklarını ifade etti. Parti olarak yapılan çalışmalardan da övgüyle bahsetti. Daha sonra da adayların isimleri tek tek okunarak kürsüye çağrıldılar. Böylece adaylar tanıtıldı.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Saadet Partisi kayıplarda aranıyor. Saadet Partisi'nin yerini YRP aldı gibi görünüyor. Halkımızın bir arayışı var. YRP'ne bir yöneliş olduğu görünüyor. YRP 'nin üst düzey yöneticilerinin çoğu Ak partide yer bulamayan ya da Ak partide kenara itilenlerden oluştuğunu görmekteyiz. Yılkarca denenmişletin parti değiltirerek aynı kişileri etkin görevlerin başına getirmek ne derece doğru bir icraattır konusu tartışılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen denenmişlerin bir daha denenmemesi gerektiğini düşünüyorum. İsimsiz kahramanları bulup iş başına getirilirse çok daha hayırlı olacağına inanıyorum. Bilmem sizin görüşünüz nedir? Selâm ve Dua ile...

04.03.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.