16 Ekim KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sonuçları ÖSYM Sonuç Ekranında

16 Ekim KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sonuçları ÖSYM Sonuç Ekranında

KPSS önlisans sınavına giren geleceğin memur adaylarının merakla beklediği sonuçlara sorgu ekranından ulaşılabilecek.ÖSYM'den gelen son haberleri buradan takip edebilirsiniz.

16 Ekim'de yapılan KPSS ortaöğretim/önlisans sınav sonuçlarını yaklaşık 1.5 milyon memur adayı heyecanla bekliyor.KPSS'ye giren memur adayları sınav açıklanınca ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sonuçlarını ulaşabilecektir.'sonuc.osym.gov.tr' adresinden TC kimlik numarası ve şifrenizle öğrenebilirsiniz.Katılımın çok yüksek olduğu KPSS sınavından sonra adaylar,ÖSYM sitesinden yayınlanan soruları çözerek yanlışlarına bakabildi.120 soru için verilen 120 dakikalık sınav sonucunu adaylar merak ve endişeyle bekliyor.

ÖSYM'den KPSS açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.Fakat sonuçların adaylar ile paylaşılması 3 haftayı bulacağı tahmin ediliyor.ÖSYM adaylara sürpriz yapıp kısa sürede de açıklayabilir veya DGS sınavında olduğu gibi sonuçlar uzun süre açıklanmayabilir.Açıklama tarihi ile ilgili kesin bilgiyi ÖSYM'den bekleyeceğiz.

ÖSYM 2017 Sınav Takvimini Açıkladı

ÖSYM tarafından yayımlanan takvimde,yükseköğretime geçiş sınavı,lisans yerleştirme sınavı,KPSS,yabancı dil sınavı gibi katılımların yüksek olduğu sınavlarda takvimde yer alıyor.Takvimde ÖSYM sınavların açıklanma tarihinede yer verdi.

KPSS Ortağretim/Önlisans Sınav Sonuçlar ile İlgili

Sınava ter atan memur adayları 120 soruya 120 dakikada cevap vermeye çalıştı.Sınavdan sonra sorular ÖSYM'nini sitesinden yayınlanırken,adayların kulağı şimdi ise sonuçların ne zaman açıklanacağında.Sınav sonuçlarının 20 Kasım'daki ortaöğretim sınavından bir hafta sonrasında açıklanması tahmin ediliyor.Sonuçlar ile ilgili ÖSYM henüz kesin bir açıklama yapmadı.

KPSS Sonuç Ekranı Nasıl Olacak?

KPSS Sonuçları Sorgulama

KPSS Puan Çeşitleri

KPSS sınavına giren memur adaylarının tercih yapacağı bir çok puan bulunmaktadır.KPSS grupları farklı puan türleri ile sınıflandırılmaktadır.

  • KPSS-B: P3 Puan türü
  • KPSS-A: P4-P120 Puan türü(P93-P94 hariç)

Adaylar hangi kurum için sınava girdiyse o kurumun puan türü için tabi tutulan sınavlara ağırlık vermelidir.Örneğin; öğretmenlik düşünen adaylar P10 ve P121 puanlarını yüksek tutmalıdır.Bu puanlamada, P10 öğretmen alımındaki ana puan türüyken,P121 Milli Eğitim Bakanlığ'na öğretmen alımında dikkate alınır.P124 diyanet sınıfında personel alımında esas alınır.

KPSS'de Puan Nasıl Hesaplanır?

Genel kültür,genel yetenek ve eğitim bilimleri dalında sınavlarda dört yanlışın bir doğruyu götürmesiyle ana puan elde edilir.Burdan gelen puan için aritmetik ortalama ve standart sapma hesaplanır.Bu işlemden sonra her test için ağırlıklı standart KPSS puanı hesaplanır.

Şifrenizi Kaybederseniz veya Unutursanız!

KPSS sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM aday şifresini unutanlar yeni şifrelerini üç farklı yol ile öğrenebilirler.İlk yol ÖSYM'nin aday işlemleri sitesi 'ais.osym.gov.tr'den yeni şifrelerini alabilirler.Diğer yollar ise ÖSYM bürolarından talep edebilirler.

ÖSYM tarafında açıklanacak KPSS ile ilgili bütün haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.Sonuçlar açıklanınca buradan 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.