Ağrı Diyadin'de Abdullah Öcalan İçin Yürüyüş Yapıldı

Ağrı Diyadin'de Abdullah Öcalan İçin Yürüyüş Yapıldı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçeörgütleri, Abdullah Öcalan üzerinde tecrit olduğunu savunarak bunun kaldırılması talebiyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütleri, Abdullah Öcalan üzerinde tecrit olduğunu savunarak bunun kaldırılması talebiyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.
Meşaleli yürüyüşe HDP Ağrı Milletvekilleri Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan, Diyadin Belediye Eş başkanları Hazal Aras, Nizamettin Özden, DBP-HDP ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, “Biz bugün Ankara’da Türkiye siyaseti için demokratik, insani bir siyaset yürütemiyoruz. Tek bir sebebi var. Sayın Öcalan’a şahsında tüm Türkiye’ye ve Ortadoğu’da yaratılmak istenen kaostur. Bunun için bu kaosun bitmesi, Türkiye’deki demokratik siyasetin önünün açılması için derhal AKP’nin bu tecritten vazgeçmesi ve Türkiye’deki barış ortamının güçlenmesi için de Sayın Öcalan’la yürütülen müzakerelerin başlatılması gerekiyor” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.
agri-diyadinde-abdullah-ocalan-icin-yuruyus-yapildi.jpgagri-diyadinde-abdullah-ocalan-icin-yuruyus-yapildi-001.jpgagri-diyadinde-abdullah-ocalan-icin-yuruyus-yapildi-002.jpgagri-diyadinde-abdullah-ocalan-icin-yuruyus-yapildi-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.