Ağrı Diyadin'de Yaşar Kardeşler Toprağa Verildi

Ağrı Diyadin'de Yaşar Kardeşler Toprağa Verildi

Ağrı'nın merkez Sıtkiye Mahallesi'nde önceki gün akşam saatlerinde özel harekât timlerinin bir eve düzenlediği operasyonda HPG'li Mirzeydin Göktürk (Mervan Axçar) ile birlikte öldürülen Sezai ve Ahmet Yaşar kardeşler son yoluculuklarına uğurlandı.

 Ağrı'nın merkez Sıtkiye Mahallesi'nde önceki gün akşam saatlerinde özel harekât timlerinin bir eve düzenlediği operasyonda HPG'li Mirzeydin Göktürk (Mervan Axçar) ile birlikte öldürülen Sezai ve Ahmet Yaşar kardeşler son yoluculuklarına uğurlandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde düzenlenen tören öncesi tüm esnaf kepenk kapatırken, Ağrı-Diyadin yol ayırımından yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan cenaze DBP ilçe binası önüne getirildi.

Binlerce kişinin eşlik ettiği cenaze sloganlarla önce Ketanpınar Mahallesi'nde bulunan taziye evine oradan da ilçe mezarlığına götürüldü. Yaşar kardeşler toprağa verildikten sonra törene katılanlar birer konuşma yaptı. 

HDP'nin Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman, Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk ve M. Emin İlhan'ın da katıldığı, gece yarısına kadar devam eden cenaze töreninde, 11 Nisan'da Tendürek Dağı'ndaki provokasyonda yaralanan MEYA-DER Temsilcisi Cenap İlboğa kısa bir konuşma yaptı. İlboğa, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı barış sürecinin AKP devleti tarafından katliamlarla karşılık verildiğini söyledi. 

'Savaşa karşı barışı örgütleyelim'

Milletvekili Taşdemir de yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Bu kardeşlerimiz silahsızdı. Sezai arkadaşı seçim sürecinde tanıdım, çok fedakâr ve değerli bir yoldaşımızdı. Görülen o ki Erdoğan bütün ülkeyi kendi egolarına kurban etmiştir. Sayın Öcalan'ın başlattığı barış sürecini kendisinin başkanlığına kurban edecek kadar düşmüştür. Her gün katliamlar yapıyor. Nasıl 'Seni başkan yaptırmayacağız' dedik, bugün de 'Sana bu kirli savaşı yaptırmayacağız' diyoruz. Tüm halklara çağrımızdır; savaşa karşı barışı örgütleyelim."

Cenaze töreninden sonra kitle Yaşar kardeşler için kurulan taziye çadırına gelerek aileye başsağlığında bulundu. Dün gün boyu kapalı olan kepenklerin bu sabah da açılmadığı görüldü.

DİHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.