AK Parti’yle anlaşamayan Saadet Partisi de listesini YSK’ya teslim etti

AK Parti’yle anlaşamayan Saadet Partisi de listesini YSK’ya teslim etti

1 Kasım’da seçimlere katılacak olan siyasi partiler, milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Milletvekili adaylarını kamuoyuyla paylaşan ilk parti MHP, YSK’ya ilk teslim eden parti ise CHP oldu.

VAHDET/ ANKARA

1 Kasım’da seçimlere katılacak olan siyasi partiler, milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Milletvekili adaylarını kamuoyuyla  paylaşan ilk parti MHP, YSK’ya ilk teslim eden parti ise CHP oldu. AK Parti’yle anlaşamayan Saadet Partisi de listesini YSK’ya teslim etti. 

BABACAN LİSTEDE ARINÇ YOK

AK Parti’de 7 Haziran’da 3 dönem kuralına takılan çok sayıda önemli isim yeniden listeye konuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu yine Konya’dan aday oldu. Eski Meclis Başkanı Cemil Çicek, Yalçın Akdoğan, Ali Babacan ve MHP’den istifa eden Tuğrul Türkeş Ankara’dan aday gösterildi. Beşir Atalay Van’dan, Mehmet Ali Şahin Karabük’ten, Cevdet Yılmaz Bingöl’den, Galip Ensarioğlu Diyarbakır’dan, Efkan Ala Bursa’dan, Ömer Çelik Adana’dan, Binali Yıldırım İzmir’den, Faruk Çelik Şanlıurfa’dan, Binali Yıldırım İzmir’den, Bekir Bozdağ Yozagat’tan, Mehmet Şimşek Gaziantep’ten, Lütfi Elvan Mersin’den, Recep Akdağ Erzurum’dan listeye girdi. İsmi Diyarbakır’la özdeşleşen eski bakan Mehdi Eker ise İstanbul’a kaydırıldı. Taner Yıldız Kayseri’den, Veysel Eroğlu Afyon Karahisar’dan, Nurettin Canikli Giresun’dan, Süleyman Soylu Trabzon’dan, Burhan Kuzu İstanbul’dan listede yer buldu. Bülent Arınç listede yer almadı. 

BOYNUKALIN VE IŞILAK YOK

İstanbul Milletvekili Abdurrahman Boynukalın, sanatçı Uğur Işılak, eski bakan İdris Gülüce ve Hüseyin Yayman yeniden aday gösterilmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, partilerinin 550 milletvekili adayının 481’inin erkek, 69’unun kadın aday olduğunu belirterek, “AK Parti’de üç dönemlikler vardı, bu seçimde üç dönemliklerden 24 arkadaşımız aday gösterildi. 7 Haziran’da milletvekili seçilen, aday gösterilen arkadaşlarımızdan 312’si yeniden bu seçimde aday gösterilmiştir” dedi. 

SAADET’LE UZLAŞILAMADI

Bekir Bozdağ, Saadet Partisi ile ittifak konusunda ise “SP ile birlikte seçime gitme konusunda ön görüşme yapılmıştır ancak bir uzlaşma zemini bulunamamıştır. Hem Saadet Partisi hem Başbakanımız birbirlerine teşekkür etmiştir’’ diye konuştu.

18 PARTİ LİSTE SUNDU

YSK’ya 1 Kasım’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için 18 siyasi parti aday listesini sundu. Seçime katılacak siyasi partilerin aday listelerini verme süresi dün saat 17.00’de sona erdi. YSK’ya aday listesi sunan partiler şöyle: “AK Parti, CHP, MHP, HDP, Millet Partisi, Vatan Partisi, Merkez Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Liberal Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Komünist Parti, Doğru Yol Partisi, Toplumsal Uzlaşı ve Reform Partisi.” 

OY PUSULASI DEĞİŞECEK

YSK, seçime katılma yeterliliği bulunan 27 partiyi tespit ederek oy pusulasındaki yerlerini belirlemişti. Seçime katılma yeterliliği bulunan 9 partiden yasal süre olan saat 17.00’ye kadar YSK’ya temsilci gelmedi. Listelerini getirmeyen siyasi partiler nedeniyle 27 parti arasında çekilen kura sonucu belirlenen oy pusulası da değişecek. Bu partiler çıkarılacağı için siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinde başa doğru kaydırma yapılacak. 

YSK LİSTELERİ İNCELİYOR

YSK, partilerin verdikleri listeleri ve bağımsız adayları incelemeye dün başladı. Kurul, 22 Eylül’e kadar tespit edilen eksiklikleri, siyasi partilerin genel merkez yetkili organlarından ve bağımsız adaylardan tamamlamasını isteyecek. YSK, milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemlerini 23 Eylül’de tamamlayarak yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderecek. Geçici aday listelerine yapılacak itirazların da incelenmesinin ardından, 28 Eylül’de milletvekili kesin aday listeleri Resmi Gazete’de ilan edilecek.

Gazete Vahdet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.