Hasan Bitmez'in vefatıyla TBMM'de yeni dönem! Saadet TBMM'de Grubunu kaybetti mi?

Hasan Bitmez'in vefatıyla TBMM'de yeni dönem! Saadet TBMM'de Grubunu kaybetti mi?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de yeni bir dönem açıldı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, birleşerek; 20 milletvekilleriyle birlikte TBMM'de grup oluşturmuştu. Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla birlikte TBMM’de 19 milletvekiline düşen Saadet Partisi, TBMM'de grubunu kaybetti.

Temmuz ayında, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, ortak grup kurmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği'ne başvuru yapmış ve bu gelişmeyle birlikte Meclis'teki grup sayısı 6'ya yükseldi.

Gelecek Partisi'nin 10 milletvekilinin Saadet Partisi'ne geçmesiyle birlikte 20 milletvekili bir araya gelerek; Saadet Partisi çatısı altında mecliste grup oluşturmuşlardı.

Hasan Bitmez'in ani ölümüyle birlikte bu sayı 19'a düştü ve grup da kaybedilmiş oldu. Çünkü, TBMM'de grup oluşturmak için en az 20 milletvekili gerekiyor..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.