“Van’da 50 binin üzerinde genç işsiz”

“Van’da 50 binin üzerinde genç işsiz”

Vanlı gençlerin sorunlarına ilişkin basın açıklaması yapan Saadet partisi Van il Gençlik Kolları Başkanlığı, 50 binin üzerinde gencin işsiz olduğuna dikkat çekti.

Saadet partisi Van il Gençlik Kolları Başkanlığı, gençlere verilmeyen imkânlar ve oluşturulmayan istihdamlar hakkında bir basın açıklaması yaptı. İl Gençlik Kolları Başkanı Talha Abasigil, genç işsizlik rakamlarına vurgu yaparak alınması gereken önlemleri açıkladı.

Van’da ‘diplomalı işsiz’ sayısının her geçen gün arttığını belirten Talha Abasigil, “Tahmini kaynaklara göre Van'da 50 bin ve üzeri genç, işsiz durumda. İşsizlik sorununun çözümü her alana üniversite ve her üniversiteye bütün bölümleri açmak değildir. Sonucunda çoğu gencimiz işsiz kalmakta, iş sahibi çoğu gencimiz de öğrenimini gördüğü alanın dışında ve beklediği ekonomik imkânların altında mutsuz şekilde çalışmaktadır. Gençlerimiz üniversite okurken öğrenimini gördüğü alanda, mutlu ve ekonomik şartlara uygun işlerde çalışmayı hayal etmektedir, diplomalı işsiz olmayı değil” diye konuştu.

“ULAŞIM ARAÇLARI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YETERSİZ”

Van YYÜ’ye giden ulaşım araçlarının yetersizliğine değinen Abasigil, “Üniversite kampüsü merkeze uzak olduğundan dolayı üniversite kampüsüne yakın KYK'lardan faydalanamayan öğrencilerimiz, merkeze yakın yerleşkelerde barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Bundan dolayı yalnızca ulaşım araçlarıyla kampüse gidebilmektedirler. Üniversite kampüsüne giden ulaşım araçları öğrencilerimiz için yetersiz olmaktadır. Ulaşım araçlarının yetersiz olmasına; belediyeye ait araçların yalnızca üniversite öğrencilerine servis olarak tahsis edilmesi, ulaşım araçlarının arttırılması ve ulaşım ücretlerinin öğrencilere uygun şekilde uygulanması çözüm olarak gösterilebilir. KYK'lardan faydalanamayan öğrencilerimizin günlük besin öğünleri, kitap ücretleri, yol ücretleri ve ev kirası göz önünde bulundurulduğu zaman faydalandıkları bursların yetersiz olduğu aşikârdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.