Akciğer kanserine aman dikkat

Akciğer kanserine aman dikkat

Uzmanlar akciğer kanseri ile ilgili olarak dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı, yapılan açıklamalara göre akciğer kanseri dünyada bir çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bunun nedeni olarak zararlı yiyecekler ve ürünler gösteriliyor.

Uzmanlara göre tüm dünyada yer alan besin maddeleri üzerinde bir takım kötücül virüsler, koruma etkenleri ve duman ve benzer içerikler yer alıyor, kapalı paketlerde olan ürünlerde dahi genellikle korumak için kullanılan ürünlerin yapıldığı fabrikalarda bir takım koruyucu maddelerin akciğerlere ve vücuda verdiği zararların kanser tipine dönüşmesine sebep oluyor.

Bilinenlerin aksine uzmanlar elektronik sigaranın da akciğer kanserine neden olabilecek olduğunu bunun yanında özellikke nargile içenlerin daha çabuk akciğer kanserine yakalanma riski olduğunu değerlendirdi, uzmanlara göre nargile ve sigara arasındaki fark nargilenin son derece sıcak bir dumanı direkt olarak vücudun içerisine ve akciğerlere göndermesi ancak daha sigaranın daha az duman içermesi dolayısıyla daha masum olduğunu ancak kötü alışkanlıklar olduğunu öne sürdü. Bir çok araştırmanın sonucunun insanların kötü alışkanlıklarının kurbanı olduğunu ifade eden uzmanlar akciğer kanserine yakalanmamak için her türlü kötü alışkanlıktan olduğu kadar uzak durmak gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.