Apple Çin'de daha fazla kan kaybı yaşıyor

Apple Çin'de daha fazla kan kaybı yaşıyor

Apple tarafından Çin devletine yapılan başvurular ve devamlı olarak nedensiz engellenen servislerine tepkiler büyümeye devam ediyor, 1.5 insan nüfusu dolayısı ile hem insanlarının güvenliğini sağlamak, hem kendi güvenliğini sağlamak adına güvence istediği

Apple tarafından Çin devletine yapılan başvurular ve devamlı olarak nedensiz engellenen servislerine tepkiler büyümeye devam ediyor, 1.5 insan nüfusu dolayısı ile hem insanlarının güvenliğini sağlamak, hem kendi güvenliğini sağlamak adına güvence istediği net bir dil ile ifade edilmeye devam ediliyor.

Şirket tarafından Çin'de yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra son zamanlarda büyük bir Çin'li kullanıcı kaybı yaşayan Apple'ın adım atacak olduğu yeni adımlar sayesinde daha fazla yeni sistemler sunmasının söz konusu olduğu ifade edilmekte.

Şirkete göre her ne kadar bu durumlar yaşanıyor olmasına rağmen şirketin Çin bazlı olarak servislerini daha da fazla güçlendirmeye çalışması ve Çin bazlı dev şirketlere yeni yatırımlar yapmaya başlamasının söz konusu olması da devlet tarafından dikkat çekmekte. Cihazların donanımsal olarak Çin'de bazı farklılıkları yer almasının yanı sıra devlet güvencesi altında Apple tarafından yapılan olan en ufak bir adım durumunda şirkete binlerce liralık cezalar kesiliyor ve Çin'de servislerine net olarak erişim engelleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.