Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

ARŞİVİMDEN PASLANMIŞ NOTLAR

ARŞİVİMDEN PASLANMIŞ NOTLAR Prof. Dr. Salih Şimşek

Her olayı ReTeE'ye bağlayanlar, öyle görünüyor ki, ‘doğru’ söylediklerini bile şüpheye düşürüyorlar...

İsabetli bir tespit: Toptan kaçan futbolculara benziyor muhalefet… Top patlamasın diye tedbirli davranıp vurmuyorlar!

‘Delilik’ten vazgeçip ‘Meczup’ olmaya karar veren birisi, muhatabına şöyle demiş: o iş öyle değil adamım. O işler öyle olmuyo…

Bir dost (Allah rahmet eylesin) bir zamanlar şöyle bir şey demişti: Gece gündüz eşşek gibi çalıştım, olmadı... Demek ki 'adam gibi' çalışmak gerekiyor.

Yolun hakkını vereceksin, tehlikeye girmeyecek ve kimseyi de hiçbir şekilde tehlikeye atmayacaksın. Uyarılara uyacaksın. Yol boyunca olabildiğince temiz hava depolayacaksın.

Türkiye siyasetini iyi takip eden dost, Ercan Durukan diyor ki: Türkiye'de koalisyon ortağı parti çıkmazsa, Avrupa'dan bir parti ile koalisyon kurma seçeneği de masada duruyor!

Mensup olduğum Yörüklerin kullandığı 'büyüklük -küçüklük' ölçüsü de günümüzde garip kaçmakla birlikte insanı gülümseten yanları da var. Mesela bir şeyin küçüklüğünü ifade etmek için 'g.t kadar bişi' derler…

Tefekkürünüz için: Birileri piknikte karpuz yer, yarısını atar ve gider. Atılan bir başkasının gıdasıdır. Mesela bir kaplumbağa yavaş yavaş gelir, yer ve suyunu içer. Allah herkesin rızkını bir başkasını vesile kılarak gönderir.

Hem iktidar olmaktan kaçıyorlar, hem de iktidara ‘emekli maaşlarını artırın’ diye önerge veriyorlar... Sonra da alelacele meclisi tatil ediyorlar. Hem de hükümeti kurmadan… Allah'ım, sen bunlara akıl ver. Bunları ‘şaşkın ördek’ olmaktan çıkar da normalleşsinler...

Dünyanın her yerinde güzel insanlar vardır, kötüler de... Müslümanlar içinde de (mezhepleri ne olursa olsun) güzel olanları da arızalı olanları da mevcuttur. Dünya herkes için bir ‘imtihan dünyası'dır. Herkes kendi amelinden sorumlu tutulacaktır. Birinin yerine bir başkası hesap ödemeyecektir.

'Zirve'de olmak nasıl bir duygudur, bilmiyorum. Şimdi zirvedeki kişilerin yerinde olsam, ben de onların hissettiklerini mi hissederim, yoksa farklı bir duygu halimi yaşarım? Şimdi kalkıp gideceğim o zirveye, ama dostlarım 'yahu sen manyak mısın? Ne işin var oralarda? Otur oturduğun yerde' diyecekler... Eee... Ben de onları kırmak istemem hani... Olsun.

Yarım akıllı birisi diyor ki: topluma mal olmadığı sürece hiç kimsenin şahsi durumu ve tercihi kimseyi ilgilendirmez. Kişi, lgxbt üyesi gey, lezbiyen, pustt, pe.evenk, bi seksüel, homo, momo, trio veya diğer sıfatları ne olursa olsun, kimseyi ilgilendirmez. Kişisel tercihleridir. Ama bunlar her vesile ile kamuya mal olmuş olaylar meydana getiriyor, ‘sevişirim, doğurmam’ veya ‘velev kiolayım’ diye pankart taşıyorsa, bu olay herkes tarafından konuşulabilir, tartışılabilir veya eleştirilebilir. İçinde yaşanılan toplumun genel yapısına aykırı davrananlar, yapılan veya yapılacak eleştirilere de hazır olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.