Artvin' de Sel Afeti, Ocaklara Ateş Düşürdü...

Artvin' de Sel Afeti, Ocaklara Ateş Düşürdü...

Normallerin üzerinde seyreden hava dalgası, kavurucu sıcakların yerini sağanak yağışa bıraktı. Aşırı yağış alan bölgelerde yaşanan sel felaketleri can alırken, yağmur yağmayan yerlerde de fırtına olarak geri döndü. Aşırı yağmur Artvin' i alt üst etti

Normallerin üzerinde seyreden hava dalgası, kaurucu sıcakların yerini sağanak yağışa bıraktı. Aşırı yağış alan bölgelerde yaşanan sel felaketleri can alırken, yağmur yağmayan yerlerde de fırtına olarak geri döndü. Aşırı yağmur Artvin' i alt üst etti

 

Artvin Valisi Kemal Cirit, "Maalesef bugün ilimizde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle daha önce açıklamış olduğumuz, kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızla ilgili olarak, bir vatandaşımızı daha sonra sağlık ekiplerimiz hayata döndürmeyi başardı. Şu ana kadar 7 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Cirit, “Maalesef bugün ilimizde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle daha önce açıklamış olduğumuz kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızla ilgili olarak bir vatandaşımızı daha sonra sağlık ekiplerimiz hayata döndürmeyi başardı. Şu ana kadar 7 vatandaşımızı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Cirit, kaybolan çocuğu arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, derede dalış ekiplerinin çalışmalarında da çocuğa ulaşmadıklarını belirtti.

"Konuyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız arayarak hem bilgi aldılar hem de görevli ve yetkili olan kurumları talim adlandırarak bir an önce burada çalışma yürütülmesi talimatını da vermiş oldular. Aynı zamanda vatandaşlarımıza hem geçmiş olsun dileklerini hem de taziyelerini ilettiler."  
"Bazı köylerimize ulaşamıyoruz"

Hopa-Borçka arasındaki heyelan nedeniyle kapalı yerlerin iş makineleriyle açıldığını vurgulayan Cirit, şöyle devam etti:

"Buraları kontrollü olarak ara ara trafiğe açmış bulunmaktayız. Umuyorum ki sabaha kadar yaptığımız çalışmalarla şayet yeni bir heyelan durumu yaşanmaz ise buradaki çalışmalarımızı tamamlamış oluruz. Maalesef bazı köylerimize ulaşamama söz konusudur. Özellikle Sugören Papilat mevki ile Çamlıköy ve Hendek köylerindeki vatandaşlarımıza da ulaşma çalışmalarımız devam etmektedir. Fakat can güvenliğini tehlikeye atacak bir durum şu an için tarafımıza iletilmemiştir. Hopa’da şu ana kadar düşen yağış miktarı son dönemin rekor yağış miktarıdır. Toplamda metrekareye 261 kilogramlık yağış düştü. Gece yarısından itibaren ise hava şartlarının biraz daha normale dönmesini arzu etmekteyiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.