Balkonlarınıza Dikkat Edin.. Gergedan Böceği Serveti Olabilir...

Balkonlarınıza Dikkat Edin.. Gergedan Böceği Serveti Olabilir...

Gündemi günlerdir sarsan bir böcek. Ama böcek deyipte geçmeyin, çünkü değeri tam 90 bin dolar. Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede yaşayan gergedan böceğinin değerini öğrenenler, şimdiden aramaya koyuldu bile..

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Fakültesi biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ömer Koçak, son günlerde bazı illerde görülen ve değerli olduğu öne sürülen "gergedan böceği"nin, bitki ve insanlara bir zararının olmadığını ve Türkiye'nin her yerinde görülebileceğini belirtti. 

YYÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gergedan böceğinin (Oryctes Nasicornis) Avrupa'nın en büyük böceği olduğunu ve Avrupa dışında Kuzey Afrika ile Türkiye, İran, Afganistan ve Pakistan'da da görüldüğünü söyledi. 

Larvalarının doğada çürüyen bitkilerle beslendiğini, erginlerinin ise ilkbahardan sonbahara kadar gece saatlerinde uçtuğunu vurgulayan Koçak, şöyle konuştu: "Gergedan böcekleri ergin dönemde beslenmez. Gerek larva, gerekse ergin dönemde insanlara karşı hiçbir zararı yoktur. Erkek bireydeki başın ön tarafında gergedan boynuzu gibi çıkıntı vardır. Bu çıkıntı dişilerde bulunmaz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.