Bilal İnci, Türk sinema oyuncusu ve yönetmendir.

Bilal İnci, Türk sinema oyuncusu ve yönetmendir.

İlk filmi 1966 tarihini taşıyan ''Karanlıkta Vuruşanlar''dır. Bu filmle birlikte kötü adam rollerinin vazgeçilmez oyuncularından biri oldu.

İlk filmi 1966 tarihini taşıyan ''Karanlıkta Vuruşanlar''dır. Bu filmle birlikte kötü adam rollerinin vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. 1978 yılında tekrar Almanya'ya Berlin'e gitti ve bir süre sinemadan uzaklaştı.

1987 yılında yurda dönünce aralıklılarla da olsa filmlerde oynamaya devam etti. İyi bir karakter oyuncusu olan sanatçınını filmografisinde “Bir Türke Gönül Verdim”, “Alageyik”, “Büyük Yemin”, “Beyaz Mendil”,”Babanın Oğlu”, 'Ezo Gelin', ''Dönüş'' gibi seçkin filmler de vardır.

Fatma Girik, Türkan Şoray, Cüneyt Arkın ve Kadir İnanır gibi dönemin starları ile ardarda filmler çevirirdi. Kötü rollerin en iyi adamlarından Erol Taş ile de birçok filmde beraber oynadı.

1971 yılında “Üç Öfkeli Adam” filminde Süleyman Turan ve Eşref Kolçak ile başrolü paylaştı.

Yüzü ve mimikleriyle kötü adam rollerini hakkıyla oynayan nadide Türk sinema oyuncularından biridir. Bir çok tarihi filmde de kahramanın baş düşmanını oynayan oyuncu, kötülüğü zevkle yapan ve bu zevkini kahkahalarıyla tüm dünyaya yansıtan kötü karakterleri başarıyla canlandırmıştır.

Özelikle kırsal kesimin ‘kötü ağa’sı ve ‘kötü Bizanslı’ tiplemeleri ile kült bir figür oldu ama bunların yanında ‘iyi adam’ları da başarı ile canlandırdı.

1970 - 2. Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Bir Türk'e Gönül Verdim)

Son yıllarında İzmir’de yaşamakta olan dizi film çekimleri için Beyoğlu'nda bir otel odasında bulunduğu sırada Bilal İnci, 15 Ekim 2005 tarihinde İstanbul’da kalp krizinden 69 yaşında vefat etmiştir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.