Eski Van Şehrindeki Tarihi Ulu Caminin Restorasyonu Başladı

Eski Van Şehrindeki Tarihi Ulu Caminin Restorasyonu Başladı

Van Valisi Ozan Balcı, eski Van Şehrindeki tarihi Ulu Caminin restorasyon alanında incelemelerde bulundu.

Beraberindeki YYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Hamdullah Şevli ile Vali Yardımcısı Sn. Furkan Duman ve DAKA Genel Sekreteri Sn. Halil İbrahim Güray’dan bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, “Eski Van şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Selçuklulardan kalma yaklaşık 1100’lü yıllarda inşa edilen çok kıymetli bir eser olan Ulu Camiinin restorasyon çalışmaları başladı. İnşallah 2 yıl içerisinde tamamlayıp ibadete açacağız.

Sadece bu cami değil Süleyman Han Camii, Kızıl Minareli Camiinin de restorasyonları başlıyor. Hanları da ayağa kaldırdığımız zaman, 1 ay içerisinde tamamlanacak Sahil Yolumuz ve rekreasyon alanlarıyla birlikte burası bir kültür, turizm ve ticaret merkezi olacak. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.