Bingöl Milletvekili adayı Hişyar Özsoy halka sağduyu çağrısında bulundu

Bingöl Milletvekili adayı Hişyar Özsoy halka sağduyu çağrısında bulundu

Bingöl Milletvekili adayı Hişyar Özsoy halka sağduyu çağrısında bulundu

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili adayı Hişyar Özsoy, Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlama karşısında halka sağduyu çağrısında bulundu. 

Özsoy, Karlıova ilçesinde, Erzurum’da ve Diyarbakır’da yaşanan olayları protesto etmek ve halka sağduyu çağrısı yapmak üzere parti binası önünde HDP Bingöl İl Başkanlığı adına basın açıklaması yaptı.

Özsoy, Bingöl’de, ülke genelinde olabilecek saldırıları, provokasyonları önlemek amacıyla sükunet çağrısı yapmak üzere toplandıklarını belirten 

"Bu toprakların hasret kaldığı, barış ve çözüm sürecine çok büyük destek vereceğiz" diyen HDP Milletvekili adayı Özsoy, şöyle konuştu:

"Bu saldırılar, Türkiye’de yaşayan diğer halkların barış ve demokrasi iradesine karşı yapılmaktadır. Bu saldırılar HDP’yi barajın altında tutma girişimleridir. Bizleri sokağa dökerek, bizleri ateş çemberinin içersine çekerek seçimleri boşa çıkarmaya çalışıyorlar. Bütün halkımız son derece duyarlı olsun, sakinliğini korusun, metanetini korusun. Allah’tan başka kimseden de korkumuz yok. Eğer bugün insanlarımız sokaklara dökülmemişse, öfkesini dile getirmemişse, korktuklarından değil, barış sürecine, çözüm sürecine olan inançlarından kaynaklıdır. Seçimin güvenliğini sağlamak istiyoruz. Sokaklarda değil, biz yarın sandık başında oy vererek, sandıklarda hemşerilerimize bağlılıklarımızı göstereceğiz”

Basın açıklamasına, HDP Bingöl İl Eş Başkanı Başak Aydoğdu, DBP Bingöl İl Eş Başkanı Mervan Temiz, Zeynep Yurtsever, HDP Bingöl Milletvekili adayları Serhat Gümüş, Sevgi Örüç katıldı, DBP İl Genel Meclis üyeleri ile DBP Belediye meclis üyeleri katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.