Abdullah BAYSAL

Abdullah BAYSAL

Çağımızın En Büyük Problemi ve Kurtuluş Reçetesi

İnsanlığın ve modern çağın günümüzdeki en büyük problemi "yaradılış gayesini" unutmuş ve "iç huzurunu" arıyor olması.

Modern çağın bunalımlarına en güzel reçete ve şifa ise İslam dininde, Kur'an Kerim’in yolundan gitmekte, Hz Muhammed’in güzel ahlakında.

Bu hakikatı tüm insanlığa duyurabilmek için birçok dilde tercümesi yapılmış ve bir uçak yolculuğunda okunup bitecek hacimde 40-45 sayfalık "Niçin Müslüman olmalıyım" adında bir el kitabı yazmaya karar verdim.

Kitabın içeriğinde şu hususların olmasını planladım.

1- İslam terör dini değildir. Siz Ortadoğu’ya bakmayın. “İşin aslı Ortadoğu’nun zenginliklerini ele geçirmek için, sömürgeci devletlerin kurduğu tuzak ve oyunlar nedeniyle Müslümanlar birbirini öldürüyor” dedim, ama pek çok kimseyi inandıramadım.

2- Kadının insan yerine dahi konulmadığı eski zamanlarda, “İslam dini kadına çok büyük değer ve haklar vermiştir, açın Kur’an-ı Kerimi okuyun” dedim.

Ancak kendisine sahte tanrılar edinmiş “yaradılışın vermediği haklara ve statüye ulaşma arzusundaki insanların” menfi propaganda, çalışma ve gayretlerinin Müslümanlardan çok daha fazla olduğunu gördüm.

3- İslam temizlik dinidir dedim, ama Japonya gibi ateist ya da diğer bazı Hristiyan ülkeler temizlik konusunda bizden daha ileride idi. Mahcup oldum.

Ayrıca çevre kirliliğinde dünya çapında yapılan bir araştırmada, Türkiye 135 ülke arasında kirlilik oranı 76 ile 90 arası bir sıralamada yer alıyormuş. Yani durum pek de iç açıcı değil.1

4- İslam dürüstlük dinidir dedim ama 15 gelişmiş ülke arasında yapılan sıralamada Ülkemiz sonuncu sırada idi.2

5- Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksinde Türkiye, 102 ülke arasında 80'inci sırada yer almış.3

6- Müslümanlar ilme çok değer veriyor, “dünya çapında büyük buluşlara imza atan eski çağlardaki Müslüman Bilim Adamlarına bakın” dedim.   

Dünya Ekonomik Forumu’nun dünyanın en nitelikli eğitim sistemleri sıralamasında Türkiye, 134 ülke arasında 104’üncü olmuş.4

Uluslararası PISA testi sonuçlarına göre, Türkiye'deki öğrenciler bilim, matematik ve okumada 72 ülke arasında 50. sırada yer almış.5

Dünyanın en iyi 500 üniversiteleri arasında, Türkiye'den sadece 2 üniversite listeye girmiş.6

Daha fazla konuşamadım ve sustum.

7- Dünya huzur sıralamasında Türkiye, 163 ülke arasında 145'inci olabilmiş.7

 

Netice olarak, şunu anladım.

Bu iş yaldızlı kelimelerle kitap yazarak ya da laf ile olmuyor.

İş dönüyor dolaşıyor, Müslümanların İslam'ı temsil kabiliyetine.

İslam dini, Allah (cc) katından gönderilen en son ve en mükemmel din.

İmam-ı Rabbani Mektubât adlı eserinde “İslam üç şeyden ibarettir. İlim, Amel, İhlas” diyor.

Tamam, anladım, güzel pekâlâ da, Müslümanlar olarak dinimizi ne kadar biliyor ve emirlerine ne kadar uyabiliyoruz ki dünyaya örnek olabilelim.

Kur'an-ı Kerimi, Peygamber Efendimizin Hadislerini, İlmihalini okuyan Müslümanların oranı acaba % 10 var mı?

Lütfen, her türlü ön yargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile Kur'an-ı Kerim'i idrak edecek şekilde okuyunuz. İnanıyorum ki, Allah (cc), okuduklarımız doğrultusunda yaşar isek, bizlere, dünya ve ahiretin güzelliklerini, hayal dahi edemeyeceğimiz bir cömertlikle ihsan edecektir.8

 

Lütfen kişisel çıkarlarınıza ve aleyhinize bile olsa adalet, dürüstlük, temizlik, eğitim vs. her konuda dünyaya örnek olunuz.

Peygamber Efendimizin (sas) güzel ahlakını kendinize rehber edininiz.

Aksi halde her iki dünyada da hüsrana uğrarız.

Uğruyoruz da zaten. Daha ne olsun.

Şunu kesin olarak biliniz ki, dünyada İslam'ın hidayetine muhtaç nice insanlar kitleler halinde Müslüman olmuyorsa, bunun sorumlusu sen, ben, hepimiziz.

 

Kaynaklar:

  1. https://www.webtekno.com/dunyanin-en-kirli-135-ulkesi-arasinda-turkiye-kacinci-sirada-dersiniz-h31756.html
  2. http://blog.milliyet.com.tr/ulkelerin-durustluk-testi-sonucu-turkiye-bu-testte-kacinci-oldu-/Blog/?BlogNo=514989
  3. https://onedio.com/haber/turkiye-dunya-hukukun-ustunlugu-endeksinde-102-ulke-arasinda-80-inci-oldu-520075
  4. http://www.egitimajansi.com/haber/egitim-sistemimiz-134-ulke-arasinda-104uncu-oldu-haberi-58677h.html
  5. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-38219262
  6. https://www.ntv.com.tr/egitim/dunyanin-en-iyi-universiteleri-aciklandi-turkiyeden-iki-universite-ilk-500de-y,_rSZGX_Wx0Chow6zH1v8_A
  7. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turkiye-huzur-siralamasinda145-ulke-oldu-40120260
  8. https://www.facebook.com/MersusOrganizasyon/videos/l%C3%BCtfen-her-t%C3%BCrl%C3%BC-%C3%B6n-yarg%C4%B1dan-uzak-temiz-duru-dingin-bir-kalp-ile-kuran-%C4%B1-kerimi-/1133520566785755/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum